Publicat 21/01/2014 22:07

L'Escola Professional d'Oficis de la Carn es renova en el seu 40 aniversari

El presidente de la Generalitat, Artur Mas
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest dimarts a Barcelona la renovació de l'Escola Professional d'Oficis de la Carn, que el 2013 va complir el seu 40 aniversari, en un acte en el que ha estat acompanyat pel president de la Fundació Oficis de la Carn, Joan Estapé, davant d'algunes iniciatives dels gremis.

Estapé ha assenyalat que la renovació de l'escola s'ha realitzat amb recursos propis, i Mas ha celebrat que no hagin demanat diners públics i tinguin "mentalitat del propi esforç, que convé que se'n vagi instal·lant, perquè els recursos públics, que són limitats, es puguin destinar a serveis essencials" com la sanitat i l'educació.

Mas ha constatat la bona tasca del sector carni, que "dóna treball i fa un bon treball", incloent l'adaptació de la formació als gustos dels consumidors, que van evolucionant, i ha apuntat que altres països europeus tenen menys atur perquè tenen més formació professional com la que ofereix l'escola que ha visitat amb el seu director, Josep Dolcet, com guia.

Estapé ha explicat que l'ofici de carnisser o xarcuter és una professió que suposa saber transmetre a les noves generacions la cultura de l'esforç i el sacrifici, i s'ha mostrat orgullós de l'escola, tot i que ha afegit que han de seguir treballant.

En els seus 40 anys d'història, l'Escola Professional d'Oficis de la Carn ha impartit 812 cursos de carnisseria, xarcuteria, aliments per portar i gestió, tecnologia dels aliments i higiene, pels que han passat uns 14.000 alumnes; el 80% de les carnisseries amb obrador de Catalunya han inscrit a un dels seus treballadors o més a l'escola.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés