Actualitzat 19/5/2014 16:46:49 +00:00 CET

L'AN declara injustificats 156 acomiadaments a Panrico

Camión de Panrico, Donuts
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

L'Audiència Nacional ha declarat injustificats 156 acomiadaments en Panrico, els fixats per al 2015 i 2016, perquè considera que les esmentades extincions no es van ajustar a dret, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

   Segons la sala social, en aquest cas no s'ofereix cap justificació "raonable" de caràcter organitzatiu perquè dels 745 acomiadaments previstos, 79 es posposin al 2015 i 76 al 2016, ja que els esmentats acomiadaments mancarien de causa o la causa invocada en el procés culminat a final del 2013 hauria perdut actualitat el 2015 i 2016, "pel que no serviria de suport per a tals decisions extintives".

   En concret, la sala social ha estimat parcialment la demanda interposada per CCOO i ha acordat que els acomiadaments no es van ajustar a dret en dues qüestions: diferir el pagament de la indemnització fins al seu límit legal (20 dies any i màxim 12 mensualitats) i les extincions dels contractes de treball que s 'havien fixat per als dos pròxims anys.

   La sala explica que els temps per executar els acomiadaments dependran de cada cas concret, però la causa no pot servir de justificació per a acomiadaments la raó dels quals de ser consisteix en previsions econòmiques o en arguments causals a futur.

   Alhora, també considera no ajustat a dret la decisió d'abonar en diferit les indemnitzacions, perquè l'empresa no va acreditar que es trobava en situació real de falta de liquiditat.

   "Una absència de liquiditat no demostrada pel que fa que va poder destinar els 30 milions de la venda d'Artiach a devolució dels préstecs, endarrerint injustificadament el pagament de les indemnitzacions", han assenyalat les mateixes fonts.

   La sala social de l'Audiència Nacional inadmiteix la resta de qüestions plantejades per les parts.

   Segons el tribunal, a l'ERO de Panrico van concórrer causes econòmiques, pèrdues comptables i productives, i la sentència és recurrible en cassació davant del Tribunal Suprem.