LLEIDA, 20 juny (EUROPA PRESS) -
L'Acadèmia de Gastronomia d'Andorra i Pirineus ha lliurat aquest divendres al cuiner Ferran Adrià el seu premi Art en la Gastronomia.
L'acadèmia ha premiat el cuiner internacional a l'acte de presentació a Barcelona, ha informat la nova entitat que neix patrocinada pel grup financer internacional Andbank.
Els guardonats en aquesta primera edició han estat, a més de Ferran Adrià, Rafael Ansón, en la categoria de Promoció i cultura gastronòmica; Valentí Fusté, en Investigació científica; i Eric Ripert, com l'andorrà més internacional.
El president de l'acadèmia Jaume Tàpies ha lliurat els premis que, segons el comunicat de l'entitat, han nascut amb l'objectiu de contribuir i promoure activament la recerca i desenvolupament de la cultura gastronòmica tant a l'àmbit científic com cultural de la societat.
L'Acadèmia de Gastronomia d'Andorra i Pirineus es va fundar el 2013 a Andorra i està afiliada a la Real Acadèmia de Gastronomia d'Espanya i a l'Acadèmia Internacional de Gastronomia.
La seva missió és de caràcter educatiu, científic, cultural i històric, dirigida en benefici de la gastronomia, de la salut, del benestar dels ciutadans i del manteniment de les tradicions populars, procurant la seva difusió tant dins del Principat i el Pirineu com a l'estranger.
Els seus principals objectius són la investigació, la divulgació, la promoció i la protecció de les cuines i activitats gastronòmiques pròpies d'Andorra i de les diferents comarques pirinenques.