Actualitzat 20/06/2014 16:50

L'Acadèmia de Gastronomia d'Andorra i Pirineus premia Ferran Adrià

Ferran Adrià
EUROPA PRESS

LLEIDA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

L'Acadèmia de Gastronomia d'Andorra i Pirineus ha lliurat aquest divendres al cuiner Ferran Adrià el seu premi Art en la Gastronomia.

L'acadèmia ha premiat el cuiner internacional a l'acte de presentació a Barcelona, ha informat la nova entitat que neix patrocinada pel grup financer internacional Andbank.

Els guardonats en aquesta primera edició han estat, a més de Ferran Adrià, Rafael Ansón, en la categoria de Promoció i cultura gastronòmica; Valentí Fusté, en Investigació científica; i Eric Ripert, com l'andorrà més internacional.

El president de l'acadèmia Jaume Tàpies ha lliurat els premis que, segons el comunicat de l'entitat, han nascut amb l'objectiu de contribuir i promoure activament la recerca i desenvolupament de la cultura gastronòmica tant a l'àmbit científic com cultural de la societat.

L'Acadèmia de Gastronomia d'Andorra i Pirineus es va fundar el 2013 a Andorra i està afiliada a la Real Acadèmia de Gastronomia d'Espanya i a l'Acadèmia Internacional de Gastronomia.

La seva missió és de caràcter educatiu, científic, cultural i històric, dirigida en benefici de la gastronomia, de la salut, del benestar dels ciutadans i del manteniment de les tradicions populars, procurant la seva difusió tant dins del Principat i el Pirineu com a l'estranger.

Els seus principals objectius són la investigació, la divulgació, la promoció i la protecció de les cuines i activitats gastronòmiques pròpies d'Andorra i de les diferents comarques pirinenques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés