Publicat 30/06/2015 14:47

Joan Roca en la cita gastronòmica d'Estrella Damm a Londres: "Fem cultura"

Joan Roca participa en el Damm Gastronomy Congress
ESTRELLA DAMM

Se celebra la segona edició d'aquest fòrum amb un elenc de xefs internacionals

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El xef Joan Roca s'ha sumat a la segona edició de la trobada culinària 'Estrella Damm Gastronomy Congress', cita gastronòmica que s'ha celebrat a Londres i que posa de manifest el valor de la cuina mediterrània a l'estranger.

"El Damm Gastronomy Congress és una plataforma magnífica per comptar el que està passant gastronòmicament a Espanya. Jo crec que és una tasca interessant i, sobretot, intel·ligent per part d'una marca per poder ajudar i al mateix temps fer cultura de la gastronomia del nostre país", ha assegurat Roca.

El cuiner del Celler de Can Roca, el millor restaurant del món, ha exercit d'ambaixador juntament amb altres cuiners reconeguts mundialment com l'australià Brett Graham (The Ledbury), el britànic James Knappett (Bubbledogs) i Albert Adrià (Tiquets).

ALBERT ADRIÀ I LES TAPES

Albert Adrià ha destacat el poder de la tapa per acostar-se als consumidors: "Les tapes és el que el públic demanda, sobretot una ciutat com Barcelona que viu tant de l'estranger. L'estranger, quan ve, vol tapes, compartir a bon preu i si ho fa amb bona qualitat de producte és una cuina insuperable".

I en aquest punt de gastronomia insuperable coincideix Roca, que ha assegurat que la cuina mediterrània "permet tenir productes de molta qualitat per aquesta inclinació del sol fantàstica en aquesta àrea del món, per tenir també aquesta diversitat cultural que ha deixat pòsit, aquestes cultures que han passat per aquests territoris i aquestes civilitzacions que han estat preocupades per les formes de menjar i que han deixat en herència receptaris molt diversos".

ENRIC CROUS: "SIMBIOSI PERFECTA"

El director general de Damm, Enric Grous, ha agraït Roca i Adrià la seva participació: "Ells ens han ajudat a crear la nostra marca Inédit, que ens està empenyent i ajudant molt en la nostra expansió internacional. És una simbiosi, des del nostre punt de vista, perfecta".

La trobada, que ha tingut lloc al Hurlingham Club, ha repassat les noves tendències i reunit professionals del sector de la gastronomia perquè puguin interactuar amb els reconeguts cuiners en un fòrum sota el concepte 'El Perfil Canviant de la Gastronomia Moderna'.

NATIONAL RESTAURANTS AWARDS

A més, Damm ha recolzat la gala 'National Restaurants Awards' que se celebra en el mateix escenari amb demostracions culinàries en viu per part dels cuiners convidats en una sessió de debat sobre les noves tendències en el món de la cuina.

El Regne Unit s'ha convertit en un dels països de més importància en el procés d'internacionalització de l'empresa cervesera els últims anys.

Segons el grup cerveser, des del seu aterratge al mercat anglosaxó, la penetració i creixement de la marca han anat adquirint més rellevància.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés