BARCELONA 28 nov. (EUROPA PRESS) -
La Guia Michelin 2024 ha reconegut a 31 restaurants d'Espanya amb 1 Estrella Michelin, que s'ha anunciat aquest dimarts a la Gala de la Guia Michelín 2024, que s'ha celebrat en el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) que gestiona la Fira de Barcelona.
En concret, s'han lliurat en el nord a Marcos Mistry (Marcos, a Gijón, Astúries), Daniel Silvestre (NM, a Oviedo, Astúries), Brais Pichel (Terra, a Fisterra, la Corunya) i Tetso Maeda (Txispa, a Axpe, Bizkaia),
A Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana, a Eduardo Salanova (Canfranc Express, a Canfranc-Estació, Osca), Ferdinando Bernardi (Casa Benardi, a Benissa, Alacant), Roseta Félix i Daniel Malavía (Fraula, a Valncia), Aaron Ortiz (Kabo, a Pamplona, Navarra), Andrea Drago (Orobianco, a Calp, Alacant), Víctor Torres (Quirat, a Barcelona) i Yoshikazu Suto (Suto, a Barcelona).
Al centre, a Carlos Casillas i Jaime Mondéjar (Barro, a vila), Javier Sanz i Juan Sahuquillo (Cebo, a Madrid), Diego Murciego (Desde 1911, a Madrid), Martín Berasategui i José María Goñi (El Club Allard, a Madrid), Alberto Molinero (Erra de Roca, a Miranda d'Ebre, Burgos), Sara Peral i Jorge Muñoz (Osa, a Madrid), Miguel Carretero (Santerra, a Madrid) i Tadayoshi Motoa (Toki, a Madrid).
A Andalusia, a David Olivas (Back, Marbella, a Mlaga), Javier Jurado (Malak, a Jaén), Juanjo Mesa (Radis, a Jaén), Eduardo Pérez (Tohqa, a El Port de Santa María, Cadis) i Juan Carlos García (Vandelvira, a Baeza, Jaén).
A les illes, a Andreu Genestra (Andreu Genestra, a Llucmajor, Balears), José Luis Espino (Bevir, a Las Palmas de Gran Canria), Víctor Suárez (Haydée, a L'Orotava, Santa Cruz de Tenerife), Walter Sidoravicius (Omakase by Walt, a Eivissa, Balears), Jordi Cantó (Sa Clastra, en Es Capdell, Balears), Diego Schattenhoffer (Tates 1973, a la Platja de les Amriques, Tenerife) i David Grussaute (Unic, a Sant Josep de sa Talaia, Balears).