Publicat 19/01/2014 13:10

El Grup Sagardi inverteix sis milions en obertures internacionals i crea 160 llocs de treball

El presidente de Grupo Sagardi, Iñaki Lz de Viñaspre, y el chef Oriol Rovira
EUROPA PRESS

Obrirà a la primera meitat del 2014 a Mèxic, Nova York, Xangai i Barcelona

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El Grup Sagardi ha invertit uns sis milions d'euros en l'obertura de nous restaurants a Mèxic, Nova York, Xangai i Barcelona --1,5 milions per local--, amb els quals crearà 160 llocs de treball --uns 40 per establiment-- quan estiguin oberts al públic el primer semestre d'aquest 2014.

En declaracions a Europa Press, el president i fundador del Grup Sagardi, Iñaki Lz. de Viñaspre, ha explicat que les obres de tots aquests projectes avancen al ritme adequat, i el local de Barcelona, que s'ubicarà a la zona de Pla de Palau i tindrà una superfície de 480 metres quadrats, és un projecte impulsat juntament amb el xef Joan Bagur.

El restaurant plasmarà l'experiència i trajectòria d'aquest xef, especialitzat en receptes tradicionals i postres mexicans elaborats a partir del respecte al concepte i d'un procés d'investigació molt exhaustiu.

Totes aquestes obertures se sumen a 'Pork...boig per tu', que Viñaspre ha obert fa uns dies amb el xef català Oriol Rovira per recuperar la cultura del porc, una idea en la qual han treballat en els últims sis anys --el local ha suposat una inversió de 350.000 euros i utilitza 18 persones--.

NOU PROJECTE AMB TORRES

Preguntat sobre el projecte d'obrir un altre restaurant de vins amb Bodegas Torres com el que ja posseeixen a Xile, Viñaspre ha sostingut que continuen estudiant la ubicació de l'establiment i que "depèn de l'estratègia d'expansió de Bodegas Torres".

El Grup Sagardi té 22 restaurants, 14 dels quals s'ubiquen a la capital catalana, dos a Madrid i tres a València, i altres tres s'ubiquen a Buenos Aires --primer local internacional obert el 2008--, Santiago de Xile i Oporto --obertura del 2013--, a més de dos hotels a Sant Pere de Ribes (Barcelona) i Buenos Aires.

Cadascun d'aquests locals estan especialitzats en conceptes gastronòmics diferents, i les seves ensenyes, de gestió pròpia, són Sagardi, Irati, Orio, Euskal Etxea, Golfo de Bizkaia, Vinoteca Torres, Miguel Torres, Ibai, Sagàs --també amb el xef Oriol Rovira--, 1881, Vinum, Pork...boig per tu, 1902 Café Modernista i la línia de càtering Cook.

El Grup Sagardi va tancar l'exercici del 2013 amb un volum de negoci de 36 milions d'euros, fet que suposa un increment del 8,5% en comparació de l'any anterior, unes xifres que encoratgen Viñaspre a prosseguir amb l'expansió internacional de la companyia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés