Publicat 15/01/2014 18:18

Grup Sagardi i la família Rovira recuperen la cultura del porc a 'Pork... boig per tu'

El presidente de Grupo Sagardi, Iñaki Lz de Viñaspre, y el chef Oriol Rovira
EUROPA PRESS

Fa sis anys que maduren la idea de materialitzar "la bogeria del festival del porc"

BARCELONA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

El president i fundador de Grup Sagardi Iñaki Lz. de Viñaspre, s'ha unit al xef català Oriol Rovira per recuperar la cultura del porc, una idea en què han treballat els últims sis anys i que han materialitzat en el nou restaurant 'Pork boig per tu' --'Pork... boig per tu'.

"Tothom sap el que vol dir 'Pork'. És una paraula reconeguda internacionalment. Som molt enemics d'utilitzar 'restaurant' o 'bar' i llavors ens va venir a la ment la cançó de SAU, 'Boig per tu', i si estem bojos pel porc... doncs 'Pork... boig per tu", així resumeix Viñaspre com va sorgir la idea per a aquest negoci.

La família Rovira, encapçalada pel xef Oriol Rovira (estrella Michelin), crien a les seves terres del Berguedà els productes que després arriben al forn de llenya de Pork, fet amb pedres volcàniques de l'Etna: "Sóc fill del porc i aquest restaurant té dos tòtems, el porc i el nostre forn 'irrational'".

Aquest forn pot arribar als 600 graus de temperatura durant el dia i s'hi cuinen diferents varietats de pans i totes les parts del porc, l'ingredient clau d'aquest espai gastronòmic: "Aquí tot porta porc menys les guarnicions perquè ens agrada el porc, i que Al·là ens perdoni", diu Rovira fent broma.

Al 'Pork... boig per tu' se serveix una trentena de varietats d'embotit, i una carta molt enginyosa de plats que abraça des del morro fins a la cua, bé sigui curat, en salaó o al forn, i les creacions van acompanyades de begudes que exalcen el seu gust.

Alguns exemples són una mançanilla en branca de Sanlúcar de Barrameda, una cervesa sense filtrar elaborada a Liverpool, i més de 30 champagnes selectes, ja que segons Rovira aquest espumós es combina perfectament amb el porc perquè és el "desgreixador número u".

INVERSIÓ DE 350.000 EUROS

'Pork... boig per tu', situat al carrer barceloní de Consolat de Mar, ha comportat una inversió al voltant de 350.000 euros i la creació de 18 llocs de treball, i és la segona aliança entre Grup Sagardi i la família Rovira, després del projecte de Sagàs, en Pla de Palau.

També ha participat en el projecte el creador de Kukuxumusu, Mikel Urmeneta, que s'ha fet càrrec de la imatge, la grafia i la decoració del local, l'element més impactant del qual és un porc de mida real que penja del sostre.

Segons Viñaspre, l'objectiu és "seguir omplint de bogeries i obsessions" el concepte d'aquest restaurant, al qual porten tot el que ell i Rovira aprenen de tots els seus viatges amb l'objectiu de recuperar la tradició i la cuina primitiva al voltant del porc.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés