Foto: MUNOZROMERO
BARCELONA, 14 Jul. (EUROPA PRESS)
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest dilluns a Barcelona la jornada tècnica 'La cuina del be per als consumidors d'avui', que té com a objectiu recuperar el consum d'aquesta carn, especialment entre els més joves.
El conseller ha explicat que els últims anys el consum de be ha experimentat una forta caiguda, i la mitjana del seu consum és de dues vegades a l'any per persona, situant-se el consumidor mitjà en els 55 anys: "Això vol dir que una de les carns més preades i estretament vinculades a la nostra cuina està patint una caiguda de consum molt profunda, sobretot, entre els joves".
"Hem de liderar amb decisió els canvis que ens exigeix el consumidor, treballar nous formats, obrir noves vies de promoció i traslladar una imatge de territori", ha assegurat el conseller, que ha recordat el Pla de recuperació del sector oví presentat el 2013, elaborat conjuntament amb el sector.