Actualitzat 27/05/2014 15:43

El Govern dóna suport a que la cuina catalana sigui Patrimoni de la Humanitat

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha oficialitzat aquest dimarts el seu suport a la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, després d'aprovar un acord al Consell Executiu que es presentarà davant de la Unesco en la modalitat de bones pràctiques.

Promoguda per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i les universitats de Barcelona (UB) i Oberta de Catalunya (UOC), l'objectiu de la campanya és aconseguir el reconeixement de la cuina catalana tradicional.

Iniciada fa deu anys per la fundació, aquesta té el suport econòmic de nombrosos patrocinadors privats, i ha lluitat per aconseguir la certificació dels principals productes agroalimentaris catalans, crear una web de promoció i suport a la comercialització de productes agroalimentaris.

També ha treballat per la promoció d'una acció legislativa perquè el Parlament reconegui la cuina tradicional com a patrimoni cultural immaterial del país.

El Govern també ha treballat per l'edició del Corpus del Patrimoni Culinari Català, amb un inventari de més de 1.200 receptes de cuina des del segle XIV fins a l'actualitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés