Actualitzat 27/05/2014 18:22

El Govern dóna suport a la candidatura de la Cuina Catalana com a patrimoni cultural immaterial

Francesc Homs
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts a Consell Executiu donar suport a la inscripció de la candidatura 'Cuina Catalana-salvaguarda del patrimoni culinari de Catalunya' en el Registre de les millors pràctiques del patrimoni cultural immaterial de la Unesco.

D'aconseguir-se aquest reconeixement, el patrimoni gastronòmic català se situaria com un model internacional de referència, i aquesta iniciativa es materialitza en diverses accions, com un procés de certificació dels principals productes agroalimentaris de Catalunya que són la base de la cuina catalana.

Un altre punt és la creació del portal web de promoció de productes agroalimentaris locals Gastroteca.cat, que reuneix a productors, elaboradors, distribuïdors, xefs i restaurants.

També es promocionarà una acció legislativa perquè el Parlament reconegui la cuina tradicional catalana com patrimoni cultural immaterial, l'edició del Corpus Patrimoni Culinari Català --un inventari de 1.200 receptes elaborades des del segle XIV fins a l'actualitat-- i la creació de la marca de garantia 'Cuina Catalana', amb un reglament que integri un mínim del 40% dels plats de cuina tradicional.

El maig de l'any passat, el Consell Assessor del Patrimoni Cultural Catalán va emetre un informe favorable sobre la proposta d'aquesta candidatura que es va presentar al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, organisme que ha d'emetre l'informe corresponent a la Unesco.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés