BARCELONA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -
El director general de la Indústria Alimentària del Govern, Fernando Burgaz, ha cridat aquest dijous a la cooperació entre petites indústries per obtenir una mida crítica i poder competir, així, en mercats locals i nacionals, però també en internacionals.
"Pretén ser una actuació més dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural, quelcom que pot esdevenir fonamental per a la supervivència d'aquestes pimes", ha asseverat Burgaz en la clausura de la jornada sobre les característiques comunes a les petites elaboracions làcties a Europa que s'ha celebrat a Caldes de Montbui.
Així, ha traslladat el suport del Govern central a la dinamització industrial i les pimes làcties espanyoles per millorar-ne la competitivitat: "Es tracta d'un repte i per aquesta raó s'ha posat a l'agenda del desenvolupament rural".
Ha destacat que el Ministeri ha incentivat el creixement del sector, en part, gràcies a les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC), que suposen prop del 30% de la renda agrària, mentre que l'altre 70% procedeix del mercat, segons Burgaz.
També ha recalcat que el Ministeri treballa per fer el sector menys dependent dels suports comunitaris, per la qual cosa ha posat a la seva disposició eines de desenvolupament.