BARCELONA, 15 des. (EUROPA PRESS) -
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest dilluns la creació del Consell Català de la Innovació Agroalimentària, un òrgan de coordinació que té com a objectiu impulsar la innovació en el sector agroalimentari i forestal de Catalunya.
La seva creació forma part d'una de les 42 actuacions previstes en el marc del Pla estratègic d'Investigació, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, ha informat la Conselleria en un comunicat.
Entre les seves funcions, es troben impulsar i fer seguiment dels plans i programes de formació, transferència tecnològica i innovació a l'àmbit agroalimentari i del medi natural de Catalunya que s'impulsen des de l'Administració.
L'òrgan està liderat per la Conselleria d'Agricultura, i té la participació dels departaments d'Economia i Coneixement, Empresa i Ocupació, i Ensenyament, així com la col·laboració de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta), les organitzacions professionals agràries, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (Fcac), les principals associacions empresarials i organitzacions sindicals de Catalunya i les universitats catalanes que investiguen i formen part d'aquest àmbit.
Pelegrí ha defensat que el sector agroalimentari és estratègic, en representar un 3,6% del PIB de l'economia catalana i un 17% del PIB industrial de Catalunya: "El sector agroalimentari, més enllà de ser un sector anticíclic, està demostrant que té capacitat clara per a liderar l'economia del nostre país".