BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -
El festival de menjar del carrer de qualitat 'Street Food' recala aquest dissabte a Barcelona amb 'Eat Street', una mostra de les propostes d'una vintena de cuiners establerts a Barcelona, i algun arribat de fora, que han adaptat els seus menús, amb preus que no superen els cinc euros.
La cita, que ja ha recalat a països com els Estats Units, Japó, Mèxic, Tailàndia, Jamaica, Vietnam i Veneçuela, arriba a la capital catalana volent demostrar que el menjar gurmet també pot degustar-se per portar.
En declaracions a Europa Press, els organitzadors han criticat que l'ordenança de civisme barcelonina prohibeixi la venda ambulant de menjar, per la qual cosa tot i a la referència 'del carrer' de la convocatòria la cita se celebra al centre de recursos per a emprenedors CREC, al Poble Sec, un espai amb capacitat per a 500 persones que s'ha vist sobrepassat pels visitants, amb l'aforament ple i centenars de persones fent cua al carrer.
Per aquesta raó, han reclamat a l'Ajuntament que prengui nota de l'interès i flexibilitzi la venda de menjar al carrer, ja que han considerat que "seguint uns paràmetres de qualitat" pot ser una opció viable, especialment a una ciutat de clima mediterrani.
A més de propostes catalanes, italianes, gregues, tailandeses, vietnamites, xineses i d'Algèria, la jornada --de 14.00 a 00.00 hores d'aquest dissabte-- té un especial accent llatinoamericà amb arepes veneçolanes, 'cevitxes' peruans, 'sopaipilles' xilenes, formatjades mexicanes, patates 'cabre'as' colombianes i rostit argentí.