Actualitzat 25/8/2014 16:16:22 +00:00 CET

La FCAC reclama un pla de xoc per a totes les fruites i verdures afectades pel veto rus

Imagen De Pepinos
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat aquest dilluns un pla de xoc per a tots els productes hortofructícoles afectats pel veto de Rússia a les exportacions de la Unió Europea (UE), ha informat en un comunicat després d'una reunió al Ministeri d'Agricultura.

   La federació ha demanat al Ministeri que reclami a la Comissió Europea que posi a disposició dels afectats el pressupost necessari "amb la suficient anticipació, sense esperar a la caiguda dels preus, i per a tots els productes perjudicats i no només per a alguns".

   La FCAC ha valorat positivament el treball fet pel Ministeri per aconseguir una futura ampliació de la llista de destinacions possibles, dins de les mesures excepcionals de la retirada de préssec i nectarina publicades la setmana passada.

   Ha recordat que la caiguda del mercat dura ja més d'un mes, que els preus són "ruïnosos" per al sector i la quantitat de fruita pendent d'agafar o en cambra fan necessària l'activació urgent de les retirades en les pròximes hores.

   Ha subratllat que els perjudicats per l'embargament rus no han tingut res a veure amb les decisions geopolítiques adoptades per les institucions comunitàries i que, per tant, la Unió Europea "ha de responsabilitzar-se d'aquest dany col·lateral" i assistir al sector de les fruites i hortalisses posant a la seva disposició una mesura efectiva de gestió i de prevenció de crisis, tant per als productes actualment en campanya com per als que començaran a comercialitzar-se en les pròximes setmanes.