BARCELONA, 27 març (EUROPA PRESS) -
La pastisseria Escribà ha elegit L'Illa Diagonal per entrar en el segment de centres comercials i acostar-se alhora a la zona alta de Barcelona, ha explicat aquest divendres en roda de premsa el pastisser Christian Escribà, que amb aquesta obertura té tres pastisseries a la capital catalana.
La nova botiga, que inclou un espai de cafeteria-degustació, va obrir fa 15 dies després d'una inversió de 400.000 euros, i els seus primers dies auguren que la seva facturació superarà la de les botigues de Gran Via --excloent el negoci de grans encàrrecs-- i la Rambla, ha constatat Escribà.
"Gran Via són els nostres orígens, la tradició; la Rambla és la cara internacional, i L'Illa és la versió 'shopping' i l'acostament als clients de per damunt de la Diagonal", ha exemplificat.
Ha afegit que es mantindrà la filosofia de "sorprendre, emocionar i crear moments de felicitat", i a més la nova botiga potenciarà els encàrrecs de pastissos personalitzats per a celebracions de la mà de la pastissera i dona d'Escribà, la brasilera Patricia Schmidt, referent en la rebosteria amb 'fondant' i figures de sucre.
Schmidt ha explicat que aposta per la decoració més anglosaxona amb sucre a l'exterior, més espectacular per a la vista, però adaptant l'interior dels pastissos als gustos europeus, evitant la mantega i incloent ingredients com melmelades artesanes.
Escribà assegura que actualment "tot és possible" en pastisseria, sempre que hi hagi el suficient temps i pressupost, i ha recordat que tenen 30 anys d'experiència en pastissos personalitzats.
PASTISSERIA PER A CELÍACS
Escribà també inclourà en unes dues setmanes etiquetatge de pastisseria per a celíacs i sense sucre: "Hi ha moltes receptes pastisseres tradicionals que no inclouen gluten, però abans no ens havíem plantejat explicar-ho".
També ha anunciat que ha iniciat una aliança amb Cafès Novell --els orígens del qual es remunten a una pastisseria de Vilafranca del Penedès (Barcelona)-- com a nou proveïdor de cafè per a Escribà i col·laborador en una línia d'investigació per aprofundir en la relació entre cafè i pastisseria, com a maridatge i com a ingredient de postres.
Escribà no preveu de moment obrir pastisseries fora de Barcelona, tot i que no ho descarta si sorgeix una oportunitat atractiva.
Fa poc ha rebutjat propostes a Singapur i l'Aràbia Saudita, i ha afirmat: "Escribà i Barcelona són com un matrimoni: després de viatjar per tot el món, t'adones que Barcelona és la millor ciutat".