Actualitzat 30/07/2014 15:14

Els productors lliuraran 10.000 tones de préssec al Banc d'Aliments

El director de Afrucat, Manel Simón, con cooperativas y organizaciones agrarias
Foto: EUROPA PRESS

Reprotxa als eurodiputats no interessar-se pels atacs a la fruita espanyola

   LLEIDA, 28 Jul. (EUROPA PRESS) -

Les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses, productores de fruita de pinyol d'Espanya, estan preparant l'entrega d'un màxim de 10.000 tones de préssec al Banc d'Aliments per transformar-les en suc, una operació per la qual els productors cobraran 26,9 cèntims per quilo a càrrec de la Unió Europea.

   Aquesta xifra s'apropa gairebé als costos de producció, segons han explicat aquest dilluns en roda de premsa el director d'Afrucat, Manel Simó; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Brualla; i els responsables dels sindicats agraris: Marcos Barranco, d'UPA; Pere Roquè, d'Asaja i Joan Carles Massot, de COAG.

   Serà el Banc d'Aliments el que es quedi el suc i s'encarregui de la transformació lliurant onze quilos de préssec per cada litre de suc envasat.

   Amb aquesta fórmula, el sector assegura que pot doblar el preu que rebria per les retirades, i llançar un missatge a la gran distribució amb l'objectiu d'empènyer els preus a l'alça.

   Els representants d'Asaja i Upa han lamentat l'absència de gestions per part dels eurodiputats en la crisi greu del preu del préssec, així com la condemna dels polítics espanyols al Parlament Europeu als atacs a la fruita espanyola per part de productors francesos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés