Publicat 03/04/2014 15:58

Els germans Torres homenatgen la gastronomia espanyola amb un llibre

Los hermanos Sergi y Xavi Torres
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

Els barcelonins germans Torres, Sergi i Xavi, han rendit un homenatge a la gastronomia espanyola amb el seu primer llibre a Espanya 'De la tierra al cielo' (Planeta), amb una representació dels 50 productes més representatius de la gastronomia nacional i la seva rica diversitat amb 100 plats, tots ells amb denominació d'origen.

En roda de premsa a Barcelona, els germans han explicat que són productes que estimen, i han hagut de fer una selecció d'entre 150, el que els pot portar a fer un segon llibre, han fet broma.

"Tenim molt una cuina de sabors", han dit els cuiners, que han concretat que cadascun d'aquests plats es presenta a partir de dues receptes amb dues interpretacions diferents, una de popular i tradicional --la terra--, i l'altra sofisticada i elegant --el cel--.

Els germans confien que sigui una espècie de guia sobre els productes i també sobre les seves temporades: "Ho hem donat tot, hem intentat que la recepta que facin a casa surti", han expressat els cuiners, que han intentat simplificar, i han admès que tot i que el lector pensi que sap molt sobre els productes, sempre queda molt per aprendre.

Han defensat que les receptes són "molt completes i molt ben explicades", i han defensat que el seu preu és molt assequible davant de la quantitat de receptes ofertes.

"Dins de cada producte hi ha una història", han expressat els germans, que han assegurat que ha estat un temps de feina intensa.

Es tracta de productes com la carxofa de Tudela, el turbot del Cantàbric, l'espàrrec de Navarra, l'arròs del Delta de l'Ebre, el pop gallec, les cireres de Jerte, la coliflor de Calahorra, el tomàquet de La Cañada, el pebrot del piquillo de Lodosa, el safrà de la Manxa, la maduixa de Huelva, la mel d'Alcarria, la llagosta de Menorca i la trufa negra d'Aragó, entre molts altres.

UN LLIBRE AL BRASIL

Amb una estrella Michelin i dos sols Repsol, aquests germans van publicar anteriorment un llibre al Brasil --'El Brasil a dois'--, i és una edició que volen revisar perquè és una cuina catalana amb productes brasilers que van realitzar després de 'perdre's' a voluntat a l'Amazones.

"Ha estat una experiència molt maca i l'hem de portar a Barcelona", han dit els germans, que s'han definit com a cosmopolites, tot i que han assegurat que els productes espanyols són els millors.

"Vivim la cuina com a forma de vida i com a forma d'expressió", han destacat els cuiners, que converteixen aquest cosmopolitisme en alguna cosa mediterrània.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés