Publicat 07/04/2014 12:53

Deloitte ratifica el pla de Damm per Pescanova

Recursos de Pescanova
EUROPA PRESS

El consorci i la banca creditora intensifiquen els contactes per buscar un "punt d'inflexió"

MADRID, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

Deloitte, administrador concursal de Pescanova, ha avalat amb major suport la proposta de conveni del consorci integrat per Damm i Luxempart per salvar Pescanova, tot i que ha sol·licitat una moratòria per al segon pagament d'un crèdit de 18 milions d'euros que venç el pròxim 28 d'abril, segons consta a l'informe al qual ha pogut accedir Europa Press.

L'esmentat import correspon a la quantia pendent del préstec concedit el juny del 2013 per la Xunta i sis bancs creditors (Sabadell, Popular, NCG, CaixaBank, Bankia, Santander i BBVA) per 56 milions d'euros, després de la declaració del concurs.

Si no es produís aquesta moratòria o retard en el pagament, Pescanova hauria de fer front al repagament integral de l'esmentat deute a través de la tresoreria disponible el 28 d'abril, cosa que podria fer minvar la seva capacitat de seguir finançant l'operativa del grup durant els primers mesos, fins que es faci efectiva la injecció dels fons considerats en el pla de viabilitat.

"Concloem que el pla de viabilitat i el pla de pagaments està construït sobre unes hipòtesis que poden ser considerades, a la llum de l'anàlisi fet per l'expert, com a raonables, sòlides i consistents amb l'estructura de negoci que el grup Pescanova ja té en marxa actualment.

D'aquesta manera la nostra valoració dels esmentats plans no pot ser sinó positiva", afirma Deloitte a l'informe enviat al jutjat Mercantil número 1 de Pontevedra.

En concret, les necessitats de finançament del grup quantificades en el pla de viabilitat de Damm i Luxempart en 150 milions d'euros es destinen sobretot a cobrir necessitats de finançament operatives de les filials nacionals (26 milions d'euros), filials internacionals (54 milions d'euros), costos i deute de Pescanova (13 milions d'euros), repagament del 'fresh money' (18 milions d'euros) i contingèncias judicials (5 milions).

A això cal sumar un import de 35 milions d'euros de marge de maniobra que intenta pal·liar la temporalitat i estacionalitat dels negocis a més de cobrir una altra classe de riscos com ara el fet que les filials internacionals es trobin en 'estand still' i hagin d'afrontar sortides de caixa.

"Podrien posar-se de manifest necessitats de finançament addicionals derivades de potencials desviacions entre l'evolució prevista del negoci i l'evolució real d'aquest, sobretot durant el període interí entre la data d'elaboració de la proposta de conveni i la data real de disposició dels fons", adverteix la consultora.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés