Publicat 29/04/2014 11:13

Damm diu que la seva sortida del consell de Pescanova és voluntària i un nou acte de responsabilitat

Fábrica De Damm En El Prat
DAMM

La cervesera i Luxempart renuncien als seus drets per preservar la continuïtat de Pescanova

MADRID, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

La cervesera Damm ha afirmat que la seva sortida del consell d'administració de Pescanova és voluntària i respon a un nou compromís de responsabilitat amb la firma pesquera amb la finalitat que la proposta de conveni de la banca creditora tiri endavant i s'eviti així la liquidació de la gallega que, segons la seva opinió, seria molt negativa.

"És una màxima responsabilitat i una decisió voluntària renunciar a la nostra posició en el consell i cedir la posició a la banca abans d'arribar a la liquidació", han afirmat a Europa Press fonts de la cervesera catalana, que han reiterat que el fet d'abandonar el màxim òrgan de direcció de la pesquera és un acte de responsabilitat amb el seu futur i el dels seus treballadors.

Des de Damm han destacat la seva implicació en tot el procés portat a terme per salvar Pescanova, en què finalment la cervesera ha optat per cedir el timó a la banca creditora perquè prengui les regnes del grup i n'eviti la liquidació.

Es tracta, segons les mateixes fonts, d'un exercici responsable de Damm per no perjudicar la firma com el que ja va fer quan va decidir no signar els comptes de la pesquera perquè considera que hi havia irregularitats.

"Si s'haguessin signat, el deute seria encara més elevat", han indicat les mateixes fonts.

A més, la cervesera catalana i Luxempart han acordat permetre la subrogació de les entitats financeres en el conveni, amb la renúncia als seus drets i quedant alliberats de les seves obligacions, amb la finalitat de donar suport a l'acord i preservar la continuïtat de Pescanova.

Damm es pronunciava així després de conèixer-se que la banca atrapada a Pescanova ha pres les regnes del grup amb la seva proposta per a la viabilitat de la companyia, i corregeix així l'acord inicial formulat pel consorci integrat per Damm i el fons luxemburguès Luxempart, que abandonen d'aquesta manera el consell d'administració de la multinacional pesquera.

En concret, la societat ha arribat a un acord amb Damm i Luxempart i amb les entitats creditores (Banc Sabadell, Banco Popular, CaixaBank, NCG Banc, BBVA, Bankia i UBI Banca) pel qual es modifica l'oferta de finançament per a la proposta de conveni de Pescanova.

Després de rebre el vistiplau del jutge, l'acord, que no modifica les condicions de quitança, comporta un canvi en els subjectes que presten el suport financer al conveni, que passaran a ser així ara les entitats financeres, mentre que José Carceller i François Tesch, en representació de Damm i Luxempart, abandonaran el consell quan s'aprovi el conveni o en el seu cas, si no fos així, en el moment que s'acordi l'obertura de la fase de liquidació.

El consell d'administració de Pescanova ha reconegut a Damm i Luxempart "l'esforç, interès i dedicació en la recerca de solucions de viabilitat" per a la companyia.

LA BANCA VEU COMPLERTES LES SEVES EXIGÈNCIES

Així, la banca creditora veu complertes les seves exigències, entre les quals hi ha recuperar un terç del passiu de Pescanova, és a dir, uns 1.000 milions d'euros, respecte dels 700 milions d'euros que figurava a la proposta de Damm i Luxempart i rebaixar la quitança a menys del 70%.

Així, segons la proposta enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), les entitats financeres assumeixen els termes de l'oferta de finançament, amb les modificacions que l'import del crèdit supersènior queda fixat en 125 milions d'euros i la supressió de la comissió per estructuració i assegurament.

A més, tots els creditors que siguin titulars de posicions creditores sota el tram 'sènior' i sota el tram 'júnior' del deute de Pescanova resultant del conveni i dels convenis de les filials espanyoles (el deute reestructurat) tindran dret a participar en el crèdit supersènior en proporció a la seva participació en el deute reestructurat.

En tot cas, el crèdit supersènior queda assegurat per la banca en aquella part que pogués ser no subscrita.

Com a part de la contraprestació del crèdit supersènior, la companyia reconeixerà a cadascun dels creditors que hi participin un crèdit addicional per import de 2,4 euros per cada euro compromès, constituint l'import resultant (300 milions d'euros) un nou tram de deute subordinat al crèdit supersenior i al deute reestructurat.

Aquest deute subordinat s'amortitzarà íntegrament a venciment, que serà a 20 anys des de la plena eficàcia del conveni de Pescanova, i meritarà un interès fix anual de l'1% si hi ha tresoreria disponible.

En cas contrari, l'esmentat interès es meritarà igualment, si bé, en lloc de ser pagat, serà capitalitzat i satisfet al venciment final.

SOCI INDUSTRIAL, CONSELLER DELEGAT I REMODELACIÓ DEL CONSELL

La proposta inicial de la banca creditora (Sabadell, Popular, CaixaBank, Bankia, Novagalicia, BBVA i UBI Banca) per a reflotar la companyia incloïa una injecció de capital d'entre 115 i 125 milions d'euros i la capitalització d'uns 2.000 milions d'euros de deute, fet que comporta una quitança inferior al 70% (pròxima al 60%).

Així, la banca prendrà les regnes de la pesquera per donar-li continuïtat de la mà d'un eventual soci industrial, per al qual es troba immersa en negociacions, o amb el nomenament d'un conseller delegat, entre els quals s'estudien noms com el de l'administrador concursal Senén Touza, càrrec que podria assumir una vegada aixecat el concurs, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procés.

Les mateixes fonts no descarten a més una futura remodelació completa del consell d'administració de la pesquera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés