Actualitzat 03/09/2014 14:55

CiU presenta una esmena al projecte de Llei de Pesca Marítima per "intervencionista"

Barcos De Pesca
EUROPA PRESS

MADRID, 3 set. (EUROPA PRESS) -

El grup parlamentari CiU ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de Llei de Pesca Marítima perquè considera que el "buidat de competències" de les comunitats autònomes proposat pel Govern espanyol ha d'interpretar-se com una "nova mostra d'intervencionisme" de l'Administració central i de "recentralització" de competències per part de l'Estat.

Segons el grup parlamentari català, aquest projecte de Llei modifica "significativament" la distribució de competències prevista en la Constitució i en els Estatuts d'Autonomia en matèria de pesca, un àmbit en el qual els reglaments comunitaris de la UE ja ofereixen un precís grau de detall.

En la seva esmena a la totalitat, CiU comparteix en essència els objectius plantejats al projecte de Llei, i en particular, la necessitat de millorar les rendes derivades de l'activitat extractiva pesquera mitjançant activitats complementàries, per millorar la viabilitat d'un sector pesquer molt castigat per la crisi econòmica.

Tot i això, explica que les principals mesures previstes en el mateix, les orientades a la diversificació pesquera i aqüícola, ja han estat adoptades en bona part per algunes de les comunitats autònomes, concretament per Catalunya, com a administració competent en matèria de pesca i turisme.

"Les mesures i definicions que incorpora el projecte de Llei generen un confusionisme innecessari, que no es produiria si el projecte de llei es limités a eliminar els obstacles normatius que impedeixen una diversificació de l'activitat pesquera", afirma el grup parlamentari.

La segona qüestió de discrepància amb el Projecte és l'empara constitucional, perquè considera CiU que l'esmentat projecte planteja un nou "buidat" de competències de les comunitats autònomes i traspassa bona part de les competències en matèria pesquera de les comunitats autònomes a l'Estat, traspàs que, segons la seva opinió, no pot emparar-se en la millora de la traçabilitat, ja que el control de traçabilitat ve "prou garantit" pel seu obligat compliment, segons les normes de la Política Pesquera Comuna (PPC).

A més, el grup parlamentari català expressa la seva disconformitat amb la nova regulació del registre d'embarcacions de pesca, en entendre que aquesta modificació no respecta les competències de les comunitats autònomes en la gestió i execució dels seus registres de vaixells pesquers, la qual cosa, segons la seva opinió, dificulta la gestió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés