Actualitzat 18/05/2014 16:46

Celler Masroig vol que el 40% del seu negoci sigui a l'exterior en cinc anys

Japó és el seu principal destí internacional amb 150.000 ampolles comercialitzades

TARRAGONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

Celler Masroig, un petit celler de la comarca del Priorat, té el focus posat als mercats exteriors i treballa amb l'objectiu que en cinc anys el 40% de la seva facturació provingui d'altres països respecte del 13% actual, una estratègia que li permet dependre en menys grau de les contingències del mercat domèstic i augmentar la seva projecció internacional.

El gerent del Celler Masroig, Josep Arnal, ha explicat a Europa Press que aquest celler, que l'any passat va produir 700.000 ampolles, va comercialitzar 150.000 al Japó, el seu primer destí internacional; 45.000 a Europa --sobretot a Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, El Regne Unit i Suïssa--, i 40.000 als Estats Units.

"Aquest any estem centrats a afermar Europa, a més de la República Dominicana, la Xina i Rússia, on ja hem fet algunes proves i ara volem fidelitzar", ha explicat Arnal, que ha apuntat que Celler Masroig és conegut dins i fora de les fronteres catalanes pel seu vi negre Solà Fred i pel criança Castell dels Pinyeres.

Aquest celler historic del Priorat, fundat el 1917 i amb 500 hectàrees de vinyes pròpies, va facturar el 2013 quatre milions d'euros, i en els quatre primers mesos d'aquest 2014 ja ha millorat les vendes entre un 8% i un 10% gràcies a la recuperació del consum en el seu principal mercat, Catalunya, de manera que Arnal preveu tancar aquest exercici amb un volum de negoci de 4,5 milions.

AMPLIACIÓ D'INSTAL·LACIONS

Celler Masroig, amb una producció d'uns 2,5 milions de quilograms de verema anual --sobretot de 'carinyena' i 'garnatxa'--, i tota ella emparada en la DO Montsant, està immers en l'ampliació de les seves instal·lacions, que va iniciar el 2011 i que preveu finalitzar els anys vinents amb una inversió global de tres milions d'euros.

Es tracta de construir més de 2.500 metres quadrats en diferents espais, unes obres que van començar amb la construcció de 500 metres quadrats per a la nau d'embotellament, i aquest mes de maig han començat les obres per a una nova sala de botes de 300 metres quadrats i capacitat per a un miler de botes, uns treballs que s'acabaran al juliol.

La resta de l'espai que queda pendent de construir es destinarà a oficines, un magatzem d'expedició, i una nova sala de botes, un projecte que, segons Garnal, pot trigar a completar-se uns vuit anys més.

Celler Masroig també aposta pel enoturisme, i l'any passat va rebre més de 1.500 visitants, que també van poder adquirir els productes del celler a l'agrobotiga de la firma.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés