Publicat 11/08/2014 10:15

Catalunya produeix el 42% de la carn que es consumeix a Espanya

Granjas de cerdos
DAR

BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

Catalunya produeix el 42% de la carn de porc que es consumeix a tot Espanya, segons constata un informe de Pimec sobre el sector català, ha informat la patronal en un comunicat aquest dilluns.

Segons el text, la comunitat catalana disposa de 4.367 explotacions dedicades a l'engreix i 1.749 a la reproducció, i el 2013 es van sacrificar 18,4 milions de porc que van generar 1,5 milions de tones de carn --fet que suposa el 42% d'Espanya--, i es mantenen 6,87 milions de porcs en estoc, el 27,2% de tot Espanya.

Pel que fa al comerç amb l'estranger, Catalunya va exportar 30,7 milions d'euros en animals vius, davant dels 21,8 milions d'euros importats, i el 2013 es van exportar carn i derivats per valor de 1.898 milions d'euros, 28 vegades més que no es va importar.

PREUS

Els preus del porc han tingut un bon comportament des de començament d'any segons l'estudi, del qual s'extreu que el 2013 el quilo de carn se situava en 1,8 euros per quilo, amb un valor superior a la mitjana europea, tot i que un poc per sota de l'espanyola.

Segons Pimec, els principals problemes del sector són l'augment del preu dels pinsos, l'energia, la seguretat i el benestar animals; el risc de contaminació per purins, el retard en la recuperació de l'IVA i la falta d'una marca pròpia.

Per impulsar el sector, proposa millorar el reg, impulsar un tractament de purins, facilitar els tràmits per a l'exportació, eliminar les traves a l'autoconsum energètic i impulsar la marca pròpia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés