Actualizado 22/10/2015 16:13

Casa Sendra rellançarà la seva llonganissa a Europa el 2016

Director general de Casa Sendra, David Garcia-Gassull
CASA SENDRA

Després del canvi de mans, ja és present a Catalunya, Andalusia, Llevant i Madrid

BARCELONA, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

Casa Sendra, la mítica empresa familiar catalana que va tancar el març de l'any passat i que va ser reflotada pel fabricant d'embotits Can Duran el mes d'agost, rellançarà la seva llonganissa a Europa a partir del 2016.

En una entrevista d'Europa Press, el propietari de Can Duran i actual director general de Casa Sendra, David Garcia-Gassull, ha explicat que l'estratègia el 2015 es centrarà en consolidar els embotits Sendra a l'àmbit nacional, i serà l'any següent, a partir del 2016, quan es doni el salt a països objectiu com França, Anglaterra, Alemanya i els Països Baixos.

Casa Sendra, que porta 165 anys fabricant llonganisses --gairebé les més antigues de Catalunya--, va estar a punt de desaparèixer per sempre quan el seu propietari fins aquell moment, Pau Arboix, es va jubilar sense tenir un relleu al qual passar el testimoni.

Va ser llavors quan Garcia-Gassull va decidir obtenir el negoci, que en aquells moments facturava al voltant d'1,2 milions d'euros, amb una premissa clara: mantindria Casa Sendra com una empresa independent a Can Duran, i respectaria la recepta i els processos d'elaboració que li han donat fama internacional a aquesta llonganissa.

"Les dues empreses tenen una filosofia de qualitat, però Can Duran està més focalitzada en el consum familiar i Casa Sendra en el producte gurmet", ha sostingut Garcia-Gassull.

22.000 QUILOGRAMS AQUEST ANY

La producció s'ha reactivat amb força aquest gener --es produiran uns 22.000 quilograms aquest any--, i els embotits Sendra ja són presents a Catalunya, Andalusia, Llevant i Madrid, tant en punts d'hostaleria com en botigues delicatessen.

Les llonganisses Sendra s'elaboren a l'Espai Sendra, una àrea dins de les instal·lacions de Can Duran a Vic dedicada exclusivament als productes Sendra i que consta d'un obrador i d'una zona d'assecat.

Can Duran és membre de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic, si bé no hi ha plans que també en formi part Casa Sendra: "Volem utilitzar la marca pròpia, que és de reconegut prestigi".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés