BARCELONA 26 maig (EUROPA PRESS) -
Els cuiners Albert i Ferran Adrià han posat a la venda quatre kits amb la base de producte perquè cuiners, bàrmans i pastissers puguin reproduir textures de 'sferificació', i inclouen receptes il·lustrades pas a pas i les eines per crear-les.
És la primera vegada que es comercialitza una d'aquestes textures --la Gelly--, i també la primera vegada que es posen totes a la venda en el format 'Easy Kit', que pretén acostar-les a professionals però també a aficionats, ha informat la distribuïdora Guzmán Gastronomia-Solegraells en un comunicat.
"Els cuiners d'avantguarda hem de portar les nostres solucions a l'àmbit domèstic", defensen els germans Adrià en el comunicat, on afegeixen que la 'sferificació' és una tècnica que dóna a la gastronomia diversió i una aparença que fins fa poc resultava increïble.
Cadascun dels quatre kits conté quatre textures en sengles pots de 200 grams: el 'Spherification' és el que inclou la textura Gelly --gelatina per modelar, fer mousses i àspics--, l'Algin --forma la membrana en els banys sfèrics--, Gluco --aporta calci a les bases dels sfèrics-- i Xantana --dóna densitat a la base sense canviar el gust--.
El kit 'Cuisine' també inclou Xantana --que espessa, lliga i emulsiona--, a més d'Agar --per a gelatines fredes i calents--, Kappa --napa els sabors per la seva ràpida gelificació-- i Lecite --per obtenir aires de gust intens--.
Per als dolços, el kit 'Pastisserie' conté Yopol --afegeix gust a un iogurt sense afegir aigua--, Azuleta --endolceix amb gust, aroma i color de violeta--, Crumiel --afegeix gust de mel i textura cruixent-- i Sparkys --també resulta cruixent, però dóna un gust lleugerament afruitat--.
I els bàrmans tenen el kit 'Còctel', amb Sucro --per elaborar aires alcohòlics--, Xantana --dóna un efecte de suspensió en la beguda--, i Algin i Gluco --fan sfericacions a les begudes--.
Els quatre kits que han dissenyat els Adrià es venen, a 70,15 euros, via en línia (www.guzmangastronomia.com i www.solegraells.com).