Actualitzat 30/12/2014 12:47:19 +00:00 CET

Un 26% més de cellers s'inscriuen en els Premis Vinari 2014

Cata de los Premis Vinari
NACIÓ DIGITAL

La primera degustació a cegues arrencarà el 26 de maig i serà d'espumosos de la DO Cava

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La II edició dels Premis Vinari ha aconseguit millorar les xifres de l'any passat i ha registrat un 26% més de cellers inscrits, 202 front a 160, a més d'augmentar un 7% els vins, fins a 783 front a les 730 referències de 2013.

L'organització està ultimant els preparatius de la primera fase de degustacions a cegues, que arrencarà dilluns que ve 26 de maig al centre d'Interpretació del Cava, La Fassina, de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) i que serà exclusiva dels espumosos emparats en la DO Cava, ha informat en un comunicat.

"Si els vins són un producte de territori, és lògic que el territori tingui un gran protagonisme als Vinari", ha explicat el director dels Premis Vinari, Joan Nebot, que així ha defensat els acords tancats amb altres DO catalanes.

D'aquesta manera, en els propers tastos es degustaran caldos emparats en la DO Pla de Bages (9 de juny a Manresa), DO Penedès (16 de juny a Vilafranca del Penedès), DO Catalunya (23 de juny a Reus), i DO Terra Alta (14 de juliol a Gandesa), mentre que el 2 de juny i el 14 de juliol es degustaran altres DO a Monvínic, que ofereix el seu espai.

Aquests guardons van néixer l'any passat amb l'actiu en el seu haver de ser el primer concurs de vins de Catalunya que es va marcar com a objectiu divulgar els caldos produïts en la comunitat catalana, i com a novetat aquest 2014 els premis han entrat a formar part de l'agenda oficial dels actes de commemoració del Tricentenari.

El comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, ha destacat que "el vi és un bon ambaixador de Catalunya", i l'ha erigit com una estructura d'Estat capaç d'exportar els valors i la imatge d'un país.