Publicat 31/1/2019 17:58:12 +01:00CET

Agricultura i Unió de Pagesos pacten mesures extraordinries per al sector de l'avellana

Reunió bilateral entre la Conselleria Agricultura i  Unió de Pagesos
GENERALITAT

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i el sindicat Unió de Pagesos han pactat aquest dijous mesures extraordinries per al sector de l'avellana, ha informat el departament en un comunicat.

Es destinaran ajudes que s'acabaran d'acordar conjuntament abans de finals del febrer i per les quals la Conselleria mirar entre les prpies i també en reclamar al Ministeri d'Agricultura.

El departament també s'ha comproms a donar suport i facilitar una línia de crdit a través de l'Institut Catal de Finances (ICF) per als joves que s'han incorporat a l'activitat de l'avellana en els darrers cinc anys.

En un comunicat, Unió de Pagesos ha celebrat que la Conselleria hagi concretat mesures extraordinries per a aquest sector en el termini d'un mes perqu els productors d'avellana puguin "superar" la campanya actual.

El sindicat ha ressaltat la "situació d'excepcionalitat" per la qual passa el sector catal de l'avellana: aquest campanya té una producció del 30% de la collita mitjana a causa dels forts vents de principis d'abril i les pluges de la tardor, la qual cosa s'ha agreujat amb la caiguda del preu internacional de l'avellana per la devaluació de la moneda turca.