Publicat 17/8/2020 17:57:44 +02:00CET

Agbar, acreditada per detectar i quantificar el virus en aigües residuals

Laboratori d'Agbar.
AGBAR - Archivo

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC), entitat designada pel Govern com a organisme nacional d'acreditació, ha acreditat a Agbar per a la detecció i quantificació del virus SARS-COV-2 mitjançant tècniques ràpides PCR en aigües residuals.

En un comunicat aquest dilluns, Agbar ha ressaltat que el seu laboratori Labaqua es converteix així en el primer i únic acreditat en el conjunt d'Espanya per a això.

L'empresa ha destacat que resulta "imprescindible" desenvolupar sistemes de vigilància que facilitin la major capacitat de detecció del virus, amb l'objectiu de poder prendre ràpidament decisions sanitàries.

En aquest sentit, els sistemes de vigilància com els de Labaqua s'han convertit en una "eina epidemiològica fonamental d'alerta primerenca" per identificar, de forma precoç, la presència del SARS-COV-2.

Agbar ha ressaltat que Labaqua ha obtingut l'acreditació d'Enac per dos mètodes: un basat en el protocol proposat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, i un altre en referències internacionals.

El segon, en el qual ha intervingut Agbar, s'ha desenvolupat sota el marc del projecte internacional Reveal, liderat pel seu centre tecnològic Cetaqua i el departament de virologia aquàtica de la Universitat de Barcelona (UB).