Publicat 25/10/2021 17:38CET

Aena licita les plantes fotovoltaiques de Barajas i el Prat per 100 i 10 milions

Archivo - Arxiu - Planta solar
María José López - Europa Press - Archivo

MADRID, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

Aena ha licitat les plantes solars fotovoltaiques dels aeroports Adolfo Suárez Madrid-Barajas i Josep Tarradellas Barcelona-el Prat per 100 i 10 milions d'euros, respectivament.

Aquestes plantes formen part del pla fotovoltaic que permetrà arribar al 100% de l'autoabastiment energètic a tots els seus aeroports a partir d'energies renovables de cara al 2026. Així, l'excedent d'aquests dos parcs contribuirà a proporcionar energia neta a la xarxa de distribució.

Per construir aquestes instal·lacions, a cadadascun dels aeroports, s'han tingut en compte la disponibilitat de terrenys i la garantia d'un alt nivell d'aprofitament solar a causa de la seva situació geogràfica.

La construcció i posada en funcionament de la planta solar fotovoltaica a l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas es licita per un import de 100,3 milions d'euros i comptarà amb una potència total instal·lada de 142,42 MWp i una potència nominal de 120 MW.

La planta ocuparà una superfície equivalent a 353 camps de futbol i se situarà a diferents parcel·les dins els terrenys de l'aeroport. A més, els seus més de 235.000 mòduls fotovoltaics generaran una energia de 212 GWh anuals, fet que suposa el consum mitjà de 65.000 llars a l'any.

D'altra banda, la construcció i posada en servei de la planta solar fotovoltaica a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat tindrà una potència total instal·lada de 12,52 MWp i una potència nominal de 10 MW. Amb els seus 20.800 mòduls fotovoltaics, generarà una energia de 19,9 GWh anuals, equivalent al consum mitjà de 6.000 llars a l'any.

Aquesta planta, que es licita per un import de 10,1 milions d'euros, ocuparà una superfície equivalent a 34 camps de futbol i se situarà dins els terrenys de l'aeroport.

Amb la construcció d'aquests dos parcs solars fotovoltaics, dels quals el termini estimat per al disseny, execució i posada en servei és d'uns 50 mesos, ja s'haurà emprès el 27% de les instal·lacions fotovoltaiques a la xarxa d'aeroports d'Aena.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés