Adriana Lastra defensa que en política "el pacte no és contrari a ser fidel als teus principis"

Publicat 28/11/2019 12:58:02CET
La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, durant la reunió de la Diputació Permanent del Congrés, Madrid (Espanya), 27 de novembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

Abel Caballero diu que ERC haurà d'acceptar un acord "dins de la Constitució"

MADRID, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha assegurat que en política és possible "fer pactes i ser fidel als teus principis" i que el problema no és dialogar, sinó mirar d'imposar un punt de vista.

Lastra ha presentat aquesta dijous una conferència del president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero (PSOE), alcalde de Vigo, de qui ha destacat la seva capacitat per estar en contacte amb els seus veïns i escoltar-los.

La dirigent socialista ha dit llavors que en política "dialogar no és un problema" sinó que "el problema el tenen els que es neguen a dialogar i els que volen imposar la seva visió a tota la societat".

A continuació, ha assegurat que el resultat d'aquest diàleg pot ser un acord i que "el pacte no està renyit amb la fidelitat als teus principis". "En l'Espanya d'avui és un exercici de responsabilitat que ens correspon fer a tots", ha dit.

En el cas del PSOE, ha volgut subratllar que sempre ha treballat dins de la Constitució, "que aquest partit va fer de primera mà i en defensa del preàmbul fins a l'última paraula". "És el nostre full de ruta", ha conclòs.

Han estat les seves úniques al·lusions a les negociacions entre partits el dia en què hi ha prevista la reunió del PSOE i ERC per buscar un pacte que faciliti la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol. En declaracions als periodistes abans i després de l'acte, i preguntada sobre aquesta qüestió, s'ha limitat a dir que el seu partit "sempre va amb ànim" a les reunions.

CABALLERO APEL·LA AL PP

Caballero, per la seva banda, ha dit sobre la negociació amb ERC que el partit independentista ha de contemplar la possibilitat d'arribar a un acord dins de la Constitució" i s'ha mostrat segura que el candidat socialista, Pedro Sánchez, actuarà dins de la constitucionalitat "i amb línies vermelles que no traspassarà mai".

El president de la FEMP ha insistit a reclamar l'abstenció del PP i de Cs i ha exigit al líder popular, Pablo Casado, que anunciï aquesta posició. "Té gairebé 90 diputats i la possibilitat de cooperar", ha afegit.