Publicat 28/11/2019 12:58:02 +01:00CET

Adriana Lastra defensa que en política "el pacte no és contrari a ser fidel als teus principis"

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, durant la reunió de la Diputació Permanent del Congrés, Madrid (Espanya), 27 de novembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

Abel Caballero diu que ERC haurà d'acceptar un acord "dins de la Constitució"

MADRID, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha assegurat que en política és possible "fer pactes i ser fidel als teus principis" i que el problema no és dialogar, sinó mirar d'imposar un punt de vista.

Lastra ha presentat aquesta dijous una conferència del president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero (PSOE), alcalde de Vigo, de qui ha destacat la seva capacitat per estar en contacte amb els seus veïns i escoltar-los.

La dirigent socialista ha dit llavors que en política "dialogar no és un problema" sinó que "el problema el tenen els que es neguen a dialogar i els que volen imposar la seva visió a tota la societat".

A continuació, ha assegurat que el resultat d'aquest diàleg pot ser un acord i que "el pacte no està renyit amb la fidelitat als teus principis". "En l'Espanya d'avui és un exercici de responsabilitat que ens correspon fer a tots", ha dit.

En el cas del PSOE, ha volgut subratllar que sempre ha treballat dins de la Constitució, "que aquest partit va fer de primera mà i en defensa del preàmbul fins a l'última paraula". "És el nostre full de ruta", ha conclòs.

Han estat les seves úniques al·lusions a les negociacions entre partits el dia en què hi ha prevista la reunió del PSOE i ERC per buscar un pacte que faciliti la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol. En declaracions als periodistes abans i després de l'acte, i preguntada sobre aquesta qüestió, s'ha limitat a dir que el seu partit "sempre va amb ànim" a les reunions.

CABALLERO APEL·LA AL PP

Caballero, per la seva banda, ha dit sobre la negociació amb ERC que el partit independentista ha de contemplar la possibilitat d'arribar a un acord dins de la Constitució" i s'ha mostrat segura que el candidat socialista, Pedro Sánchez, actuarà dins de la constitucionalitat "i amb línies vermelles que no traspassarà mai".

El president de la FEMP ha insistit a reclamar l'abstenció del PP i de Cs i ha exigit al líder popular, Pablo Casado, que anunciï aquesta posició. "Té gairebé 90 diputats i la possibilitat de cooperar", ha afegit.