Publicat 31/10/2019 17:16:53CET

Adif treballa en la restitució de la via entre Puigverd de Lleida i L'Espluga de Francolí (Tarragona)

José Crespín i responsables d'ADIF amb alcaldes de Lleida.
SUBDELGACIÓN DEL GOBIERNO

Els tècnics detecten 62 punts afectats en un tram de 42 quilòmetres

LLEIDA, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El subdelegat del Govern central a Lleida, José Crespín, i responsables d'Adif s'han reunit aquest dijous amb alcaldes de municipis de les comarques del Segrià i les Garrigues afectats pel temporal de la setmana passada i els han transmès que ja s'està treballant en la restitució de la via fèrria entre Puigverd de Lleida i L'Espluga de Francolí (Tarragona) i que es trigarà molt temps, sense concretar terminis, a restablir l'absoluta normalitat.

Els tècnics d'Adif han detectat 62 punts afectats en un tram de 42 quilòmetres entre Puigverd de Lleida i L'Espluga de Francolí de la línia fèrria R14 de Lleida a Barcelona per Tarragona.

Un total de 12 d'aquests punts, situats en la província de Lleida, presenten "afectacions d'extrema gravetat", ha informat la Subdelegació del Govern en un comunicat.

Crespín, juntament amb el subdirector d'Operacions de la Xarxa Convencional Nord-est d'Adif, Alfonso Ruiz; la cap de manteniment en l'àmbit Tarragona-Lleida, Susana Herrero; i l'assessor de la Delegació del Govern a Catalunya en matèria de Foment i infraestructures, Renato Marín, han mantingut a la Subdelegació del Govern una reunió amb els alcaldes per conèixer l'abast dels danys ocasionats pel temporal a les infraestructures ferroviàries d'aquests municipis i establir un pla de treball conjunt.

La reunió és fruit del compromís adquirit per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, dimarts passat 29, en la reunió que va mantenir a Montblanc amb una trentena d'alcaldes de Lleida i de Tarragona afectats per la DANA.

Han assistit a la trobada l'alcalde de La Floresta i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el dels Omellos, Jordi Gaya; el de Juneda, Antoni Viles; el d'Artesa de Lleida, Pere Puiggròs; el de Vinaixa, Josep Maria Tarragó i l'alcaldessa de Puigverd de Lleida, Sandra Barberà i ha excusat la seva assistència l'ajuntament de Les Borges Blanques.

Els operaris d'Adif ja han procedit a la retirada de la via d'un comboi de la companyia que va patir un accident a conseqüència de la DANA en el tram Juneda-Els Borges i treballen per retirar altres dos combois d'operadors privats que van descarrilar en els trams entre Juneda i Puigverd de Lleida a l'altura de Vinaixa.

La Subdelegació del Govern central assegura que algunes de les actuacions d'emergència d'Adif en alguns punts dels trams afectats s'ha ajornat per la impossibilitat d'accedir als terrenys.