Publicat 12/2/2019 16:16:12 +01:00CET

Adif licita les obres de renovació al tram Maanet-Caldes de Malavella per 5,27 milions

Estació d'Adif
ADIF - Archivo

GIRONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Adif ha aprovat la licitació del contracte d'obres de renovació integral de la catenria al tram Maanet-Caldes de Malavella (Girona), de la línia convencional Barcelona-Girona-Portbou, amb un pressupost de 5,27 milions d'euros.

En un comunicat aquest dimarts, Adif ha informat que aquest contracte s'uneix a les obres que actualment estan en execució per a la renovació integral de la via en aquest mateix trajecte.

Les obres de renovació de la catenria es preveu que durin 24 mesos i suposaran la installació d'un nou fil de contacte a 3.000 volts en corrent continu, a més de collocar nous elements associats en aquesta estructura com ara equips de compensació, conductors, sustentadors, atirantats, mnsules i seccionaments.

També s'executaran treballs d'obra civil com ara massissos de formigó per als nous pals del sistema que s'installaran durant la renovació.

Adif ha detallat que l'objectiu és modernitzar la línia aria de contacte per millorar els parmetres de seguretat i fiabilitat del sistema d'electrificació, que ha subratllat que és "essencial" per a la correcta prestació del servei ferroviari en transmetre als trens el corrent elctric.

Ha afegit que aquests treballs de renovació de la catenria permetran una millora de la velocitat comercial dels trens i reduiran la probabilitat d'incidncies vinculades a aquest element i les necessitats de manteniment.