Publicat 28/7/2019 15:10:15CET

Adif iniciarà aquest agost les obres del tram ferroviari Castellbisbal-Martorell (Barcelona)

Nota Y Fotos Carta Adif
AYUNTAMIENTO DE CUENCA

Són "essencials" per al Corredor Mediterrani i no afectaran el trànsit de viatgers

BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

Adif iniciarà aquest mes d'agost la primera fase de les actuacions per adaptar l'ample del tram ferroviari entre Castellbisbal i Martorell (Barcelona) a la mesura estàndard internacional, una reforma "essencial per al desenvolupament i configuració del Corredor Mediterrani a Catalunya".

En un comunicat aquest diumenge, Adif ha informat que les obres començaran els primers dies del mes d'agost i que no afectaran el trànsit ferroviari de viatgers.

Sí resultarà afectat el trànsit de mercaderies, per la qual cosa Adif ha establert "mesures alternatives" per garantir la fluïdesa dels transports de mercaderies entre Tarragona i França, com la reserva de 13 recorreguts per a trens de mercaderia en horari nocturn.

Amb un pressupost de més de 64,1 milions d'euros, la primera fase de les obres permetrà renovar l'estació de Castellbisbal i adaptar el tram de la via que porta a la factoria de Seat a Martorell a la normativa de seguretat vigent.

En paral·lel, Adif iniciarà els treballs per a la rehabilitació de l'antic túnel de Castellbisbal, actualment sense servei, mentre analitza al costat de les empreses ferroviàries com reduir l'afectació a la circulació entre Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) i Castellbisbal durant aquestes obres, d'"una gran complexitat tècnica".

CORREDOR MEDITERRANI

L'adaptació del tram Castellbisbal-Martorell a l'ample internacional permetrà enllaçar "els trams ja realitzats entre Castellbisbal i la frontera francesa" i els de els municipis que formen part del Corredor mediterrani.

A més, amb la rehabilitació del túnel de Castellbisbal s'adaptarà aquesta infraestructura a les noves dimensions verticals i horitzontals interoparables a escala europea.

Aquest és un "projecte estratègic per a la dinamització socioeconòmica de l'arc mediterrani i la seva àrea d'influència", i ha estat finançat amb fons del programa europeu 'Connectar Europa'.