Publicat 29/8/2020 14:03:14 +02:00CET

Adif assegura "un servei de major qualitat" en l'estació Barcelona-Sants

Estació de Barcelona-Sants
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 29 ago. (EUROPA PRESS) -

El sotsdirector d'operacions de la xarxa convencional nord-est d'Adif, Alfonso Ruiz, ha dit aquest dissabte que les actuals obres de l'estació Barcelona-Sants estan planificades acuradament per fases amb l'objectiu de reduir les afectacions al trànsit i que donaran "un servei de millor qualitat" en el nucli central de Barcelona.

Ho ha declarat els periodistes durant una visita d'obres a Barcelona-Sants, durant el segon cap de setmana consecutiu en què la circulació dels trens de Rodalies s'hi veu afectada.

Aquest dissabte i diumenge, l'afectació es dona concretament per tancar-se el túnel de Passeig de Gràcia de Barcelona, a causa d'aquestes obres de reconfiguració de les vies en l'estació de Sants --el cap de setmana passat va ser pel tancament del túnel de Plaça Catalunya--.

Ruiz ha explicat que, amb el nou esquema emprat per Adif, conegut com 4+4, els túnels de la plaça Catalunya i el passeig de Gràcia disposaran de dues vies d'estacionament per sentit per a cadascun d'ells, la qual cosa possibilitarà "optimitzar i flexibilitzar la capacitat de la infraestructura i de l'exportació".

La companyia està electrificant la via, fent instal·lacions de seguretat i comunicacions, i implementant sistemes de gestió del trànsit.

Per a això, s'utilitza "maquinària especialitzada i de grans dimensions que permet agilitar treballs tan complicats com instal·lar nous canvis d'agulles o realitzar el muntatge de via", ha dit el sotsdirector d'operacions, que lamenta les molèsties per les obres.

Contador