Adevinta obre la seva seu internacional al 22@ de Barcelona, amb més de 1.000 empleats

Actualitzat 7/11/2019 18:21:53 CET
Inauguració oficines d'Adevinta a Barcelona
EUROPA PRESS

Francisco Polo, Jordi Puigneró, Jaume Collboni i Joan Canadell inauguren les oficines

BARCELONA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

La multinacional Adevinta, propietària de marques com Fotocasa, Habitaclia, Infojobs, Coches.net i Milanuncios, ha obert la seva nova seu internacional al 22@ de Barcelona, amb més de 1.000 treballadors a les noves oficines.

L'espai inaugurat aquest dijous per l'empresa desenvolupadora de mercats digitals compta amb una superfície de 12.000 metres quadrats d'oficines repartits en nou plantes i una terrassa de 900 metres quadrats.

La companyia d'origen noruec preveu tancar aquest any amb un augment de la plantilla del 15% en àmbit global, que majoritàriament se centrarà a Barcelona, segons han explicat en una roda de premsa prèvia a la inauguració el conseller delegat d'Adevinta Spain, Gianpaolo Santorsola, i el conseller delegat d'Adevinta, Rolv Erik Ryssdal.

La seu barcelonina acollirà un total de 1.084 treballadors, dels quals 784 donaran servei a Adevinta Spain i els 300 restants a Adevinta, i que representen més del 30% de la plantilla que té la multinacional en àmbit global.

Adevinta contracta 3.150 persones a tot arreu i Adevinta Spain a 1.100 empleats, dels quals el 70% són a Barcelona i el 20% a Madrid, i es reparteixen en les 21 seus que té a Espanya.

El secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, Francisco Polo; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, han participat en la inauguració de les oficines.

També han assistit la secretària general de la Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Marta Felip; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i el conseller delegat de Barcelona Tech City, Miquel Martí, entre d'altres.

EL DINAMISME DEL 22@

Durant la inauguració, Ryssdal ha defensat que la ciutat ofereix bons serveis i que les noves oficines són al 22@, una de les ubicacions que ha reivindicat com a més dinàmiques a Europa, mentre que Santorsola ha remarcat la vocació de la multinacional per "contribuir de manera activa" a la comunitat en què es troben, amb marques locals, contractant gent autòctona i pagant impostos aquí.

Polo ha valorat els importants intangibles que aporta Espanya a empreses com Adevinta, com la seva qualitat de vida, gastronomia i alegria, a més dels seus enginyers i xarxes de comunicacions, i ha exposat que és el país idoni per convertir-se en la "propera nació emprenedora",

Collboni ha ressaltat que el consistori contribuirà a arrelar aquesta mena de nova economia i l'arribada de més empreses reservant-li metres quadrats i promocionant-la, amb l'objectiu d'atreure inversions, progrés i prosperitat a la ciutat.

Polo també ha sostingut que ha millorat la relació entre el Govern central, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona durant la darrera legislatura, cosa que, ha emfatitzat, ha permès que el saló Mobile World Congress (MWC) es continuï celebrant a Barcelona: "És només un exemple que aquesta col·laboració és possible".

Per la seva banda, Puigneró ha ressaltat durant la intervenció que Catalunya aposta per la nova economia digital i la innovació per crear ocupació, riquesa i benestar, i que "el progrés d'aquest país no l'aturarà cap decret".