Publicat 2/11/2019 14:28:02 +01:00CET

Ada Colau critica el PSOE i avisa ERC que no acceptaran "lliçons de responsabilitat"

Jaume Asens, Ada Colau, Rosa Lluch (comuns) i Irene Montero (Unides Podem) en un acte d'ECP a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en campanya de les eleccions generals del 10 de novembre de 2019
EUROPA PRESS

"A ningú no li agrada la repressió però ningú no es mereix que li esmenten des de les institucions"

SANTA COLOMA DE GRAMENET (BARCELONA), 2 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha acusat aquest dissabte el PSOE d'incomplir compromisos i renegar de la plurinacionalitat, i ha avisat ERC que el seu espai polític no acceptarà "lliçons de responsabilitat ni governabilitat" al Govern central.

Ho ha dit en un acte de campanya a Santa Coloma de Gramenet amb la portaveu d'Unides Podem, Irene Montero, i la candidata al Senat per Barcelona, Rosa Lluch, que han abordat el paper de les dones en política, en un diàleg presentat pel candidat dels comuns al Congrés per Barcelona, Jaume Asens.

Colau ha dit que ERC ha anat modificant la seva posició i que ara aposta pel diàleg i l'acord amb el Govern central: ho celebra, però li ha replicat que "van ser els partits independentistes els qui no van votar els Pressupostos i van forçar unes eleccions", cosa que va portar a seguir sense comptes públics i a uns comicis que permetran l'entrada de Vox al Congrés, ha criticat.

ELS COMUNS MANTENEN LA SEVA POSICIÓ

Davant unes 500 persones, l'alcaldessa ha assegurat que "els dos blocs han tingut aparells de propaganda" però que els comuns s'han mantingut en la seva posició evitant la polarització, i ha defensat una república federal plurinacional dels pobles d'Espanya que escolti Catalunya.

Creu que s'acumulen anys de fracassos tant en la Generalitat com en la Moncloa: "D'una banda, la recepta de la via repressiva del 155, de presos i tribunals i judicialització"; per l'altra, partits independentistes que no han tingut empatia i han optat per la via unilateral, segons ella.

Ha acusat els partits independentistes de mentir a la gent en assegurar que es podria proclamar la independència: "A ningú no li agrada la repressió però ningú no es mereix que el menteixin des de les institucions".

Ha criticat que les institucions fa temps que no resolen els problemes de la gent i que fins i tot compliquen la vida de la ciutadania, i ha advertit que no només s'ha de solucionar la situació de Catalunya, "sinó que s'ha de resoldre la mala política" que no practica ni l'escolta ni l'empatia.

També ha avisat que unes institucions democràtiques febles generen un cultiu de propostes neofeixistes per tornar a "velles receptes autoritàries", en un intent de la dreta i extrema dreta d'aprofitar-se per retallar drets, segons ella.

ACTIVISME

Ha garantit que els comuns defensaran el dret a la protesta i que, precisament perquè vénen de l'activisme i de famílies humils, volen institucions estables per avançar en àmbits com la regulació dels lloguers i la derogació de la reforma laboral del PP: "Per això som valents i parlem d'empatia, escolta, negociació i estabilitat, i que s'aprofitin els Pressupostos".

I ha valorat la importància de la PAH --de la qual en va ser portaveu--, després que els Mossos d'Esquadra detinguessin dilluns un activista de la plataforma precisament a Santa Coloma de Gramenet: "És una vergonya que encara la gent precisament més humil hagi de posar el seu cos i arriscar-se a una detenció".