Publicat 15/9/2019 14:09:02 +02:00CET

Ada Colau afirma que no hi ha "crisi general" de seguretat sinó un problema de robatoris i furts

Ada Colau, Jaume Asens (CatComú, Catalunya en Comú)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest diumenge, en preguntar-se-li a la manifestació del dissabte de Tsunami Veïnal per la seguretat, que a la ciutat "no és que hi hagi una crisi general; hi ha un problema concret amb els furts i amb els robatoris".

En declaracions als periodistes durant el Consell Nacional CatComú, ha defensat que el seu govern alerta fa més d'un any del problema, que considera que ha augmentat de forma general a Catalunya, i més a Barcelona per tenir més població i turisme.

Ha recordat que el seu executiu municipal ha demanat més mossos d'Esquadra i ha demanat canvis legislatius: "Hi ha jutges dient que no tenen els instruments suficients per tractar la reincidència".

Considera que el 2018 les institucions no estaven completament actives a causa del context electoral, però prefereix "mirar en positiu i veure que la Generalitat s'ha posat les piles, ha convocat reunions i ha anunciat que vindran 300 mossos a final de mes".

L'alcaldessa ha desitjat seguir treballant en aquesta línia i ha acceptat que "tenen tota la raó" els veïns que demanen que les institucions col·laborin.