Publicat 9/1/2019 18:23:29 +01:00CET

Un acusat de violar la seva parella durant anys a Lleida només reconeix que van haver-hi discussions

Judici a un home acusat de violar la seva parella durant tres anys
EUROPA PRESS

La víctima diu que l'obligava a tenir relacions per la fora i que creia que com a esposa "hi estava obligada"

LLEIDA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Un home acusat de violar la seva parella i de maltractar-la entre el 2012 i 2016 a la Seu d'Urgell (Lleida) ha reconegut només les discussions durant el judici celebrat aquest dimecres a l'Audincia de Lleida, en el qual la víctima ha explicat que l'amenaava, li pegava i l'obligava a mantenir relacions a la fora, a les quals ella en ocasions no s'hi negava perqu pensava que "per ser la seva dona hi estava obligada".

Els psiclegs han donat veracitat al relat de la dona i han explicat que ella no va denunciar abans per por i que ho va fer quan va detectar perill per als seus fills.

Segons el parer d'un dels psiclegs, el fet que ella abandonés la casa dels seus pares amb 18 anys per anar a viure amb ell, malgrat l'oposició de la seva família, "ha enfortit la situació de domini de la seva exparella derivada de l'abús de poder i d'agressions sexuals i físiques" perqu ella se sentia molt sola.

En la vista, la Fiscalia ha demanat deu anys de presó per agressió sexual continuada, dos anys i mig per un delicte de violncia habitual i un altre any per maltractaments.

L'advocat de la defensa ha dit que les acusacions no han estat provades i ha considerat que en tot cas la pena no hauria de ser superior a sis mesos de presó perqu l'acusat no té antecedents si es considerés un delicte de violncia de gnere.

L'home i la dona, d'origen portugus, van arribar a Espanya el 2006 i a la Seu d'Urgell el 2012 i tenen dos fills, als quals segons la víctima l'acusat també pegava.

LESIONS I POR

Un dels psiclegs ha dit que l'home tenia dependncia de l'alcohol sense arribar a estar afectat d'encefalopatia alcohlica que pogués alterar-li les capacitats cognitives i que els relats dels fills de la parella donen la raó a la mare.

També han declarat una vena i una excompanya de treball de la dona, que han detallat que almenys en una ocasió, van veure lesions a la cara de la víctima i que la víctima va arribar a portar els seus fills al seu lloc de treball per por que el pare els fes mal.

La mare de la víctima ha explicat que l'acusat no li permetia tenir relació amb la seva filla i que no va presenciar, per sí que va escoltar, maltractaments de l'acusat a la víctima.