Publicat 19/5/2019 12:33:32 +02:00CET

Activistes palestins titllen de farsa el suport d'Islàndia a la causa palestina durant Eurovisió

Países Bajos ganará el Festival de Eurovisión 2019 y España quedará 15ª, según las apuestas de Sportium
RTVE

JERUSALEM, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La Campanya Palestina per al Boicot Acadèmic i Cultural d'Israel ha restat importància al gest del grup musical islandès Hatari, que va ensenyar banderes palestines durant la celebració del certamen anual d'Eurovisió a Tel Aviv, en entendre que la seva mera presència considerava un suport implícit a Israel.

"La societat civil palestina condemna per unanimitat aquesta classe de gestos de solidaritat, de cara a la galeria, que efectuen artistes que ja havien travessat la nostra pacífica línia de piquets", ha denunciat l'organització al seu compte de Twitter.

El boicot de la campanya cridava els artistes al fet que demostressin el seu suport a la població palestina negant-se directament a participar en un esdeveniment on el gest del grup Hatari va estar acompanyat per la reivindicació per la pau de l'artista Madonna, que va combinar banderes palestines i israelianes durant el seu espectacle.

La Unió Europea de Radiodifusió, que gestiona Eurovisió, ha assegurat que dictarà una penalització pel gest del grup. "Es tracta d'un esdeveniment no polític i aquest gest contradiu les normes del concurs. La junta executiva discutirà les mesures a prendre", ha fet saber en un comunicat recollit pel mitjà israelià 'Yedioth Aharonoth'.