ACS i Atlantia tanquen una 'macrofinanciació' de 18.181 milions per pagar l'OPA a Abertis

Florentino Pérez, Marcelino Fernández i Giovanni Castellucci
Europa Press - Archivo
Actualitzat 16/4/2018 18:05:00 CET

Es tracta del crèdit pont per a l'oferta, que signen 27 bancs entre els quals figuren BBVA, Bankia, Santander i CaixaBank

MADRID/BARCELONA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

ACS i Atlantia han tancat un 'macrocrèdit' amb un llistat de 27 entitats financeres per garantir i pagar l'OPA conjunta a Abertis per 18.181 milions d'euros, el mateix import al qual ascendeix l'operació.

Es tracta del préstec 'pont' amb el qual es pagarà l'OPA. Posteriorment, ACS i Atlantia substituiran aquest crèdit pel finançament, que ja tenen dissenyat per a l'operació de presa conjunta d'Abertis, una vegada l'oferta es liquidi i les tres empreses passin a controlar el grup d'autopistes a través d'una societat conjunta.

BBVA, Santander, Bankia i CaixaBank són els quatre bancs espanyols que participen en el finançament 'pont' de l'OPA, a la qual contribueixen amb 2.074 milions d'euros, l'11,4% del finançament total.

En concret, Bankia i BBVA aporten 760,44 milions d'euros cadascun, i figuren així entre els cinc primers bancs que més finançament presten. Santander contribueix amb 318,66 milions i CaixaBank amb 235,37 milions.

Atès que es tracta del préstec per a l'OPA i aquesta operació la realitzarà Hochtief, la filial alemanya d'ACS, aquest crèdit pont només està signat per aquesta constructora germana.

En virtut dels acords aconseguits, una vegada que conclogui i es liquidi l'OPA i Abertis sigui exclosa de cotització en Borsa, Hochtief 'vendrà' el grup de concessions a la companyia conjunta que constituiran Atlantia, ACS i la mateixa Hochtief.

Serà aquesta societat comuna la que signi el finançament definitiu de l'operació de presa conjunta d'Abertis. Atès que els tres socis aportaran un total de 7.000 milions d'euros a la seva societat conjunta, aquesta signatura subscriurà un finançament bancari d'uns 10.000 milions.

Aquest finançament s'estructurarà en dos trams, un de 7.000 milions d'euros i un altre de 3.000 milions. Els socis preveuen amortitzar el primer dels trams amb vendes d'actius i emissions de bons, segons van informar a Europa Press fonts del sector.

PRÉSTECS 'MULTITUDINARIS'

ACS i Atlantia han volgut que tant en el crèdit 'pont' com en el finançament definitiu participessin tots els bancs que ja finançaven les Opes unilaterals que cada empresa havia llançat per Abertis. D'aquesta manera, els dos finançaments són 'multitudinaris', atès el nombre d'entitats participants.

De moment, en el crèdit pont subscrit per Hochtief, amb el qual el grup alemany substitueix, a més, la línia de garanties presentada per a l'OPA, l'entitat que més finançament aporta és BNP Paribas, amb 1.633 milions d'euros, per davant d'Intesa Sanpaolo i Unicredit, amb 1.296,3 milions cadascun.

BBVA i Bankia completen el 'top 5' del llistat de bancs pel que fa a l'import de capital prestat.

En el bàndol oposat, Mediobanca és l'entitat que menys aporta, amb 181 milions, només per davant de CaixaBank i Bank of America Merrill Lynch, amb 260,7 milions i Santander.

En el llistat de 27 bancs figuren així mateix entitats franceses com Natixis, Crédit Agricole i Société Générale, a més de BNP, japoneses com Mizuho Bank o Sumitomo Mitsui Banking, la xinesa Industrial and Commercial Bank, o britàniques com a HSBC.

El finançament cobreix la totalitat de l'import al qual ascendeix l'OPA conjunta per Abertis, el pagament de 18,36 euros per cada acció del grup d'autopistes. L'oferta va ser ja aprovada dijous passat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que actualment es troba en ple procés d'acceptació.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.