Actualitzat 30/11/2018 14:30

Acave preveu un augment de reserves del 5% i el 7% per al pont de la Constitució i Nadal

Catiana Tur i Martí Sarrate d'Acave en roda de premsa
EUROPA PRESS

El 62% de les entitats de l'associació ha facturat entre un 5% i un 10% més que el 2017

BARCELONA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

Les agències de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave) preveuen un augment de les reserves del 5% per al pont de la Constitució i del 7% per Nadal respecte als mateixos períodes de l'any passat, i esperen un increment de la despesa del 5%.

Ho han explicat en roda de premsa aquest divendres a la seu d'Acave a Barcelona el president de l'associació, Martí Sarrate, i la seva gerent, Catiana Tur, en què han fet un balanç de la temporada turística 2018 i han repassat les previsions d'ocupació resultants d'una enquesta feta a les més de 550 agències associades a Acave a tot Espanya.

La majoria d'agències espanyoles associades a Acave enquestades (62%) han afirmat haver registrat un creixement de la seva facturació d'entre el 5% i el 10% respecte a l'any anterior, mentre que un 30% ha aconseguit els mateix resultats que el 2017.

MENYS TURISTES, MÉS DESPESA

Sarrate ha explicat que les destinacions més demandades pels clients de les agències de viatges són les estacions d'esquí, els Estats Units --amb Nova York en particular--, el turisme rural a Espanya, les capitals europees i les destinacions asiàtiques.

Ha sostingut que les famílies han incrementat el seu pressupost dedicat a l'oci, la qual cosa ha suposat un creixement de les reserves a destinacions més "remotes", cosa que ha situat els països asiàtics en els nivells de precrisi.

Sobre el decreixement del turisme previst respecte al 2017, situat al voltant del 2,7%, Sarrate ho ha atribuït a la recuperació del mercat turístic del Pròxim Orient, amb destinacions com Egipte i Tunísia, entre d'altres, i ha ressaltat, per contra, l'increment de la despesa per persona i dia i estada, que xifrat en un 10%.

"Cada vegada venen més xinesos, coreans, dels Estats Units, els Unió dels Emirats Àrabs i l'Índia. És un turista que no és de sol i platja, sinó d'un turisme cultural i de noves experiències", ha afirmat Sarrate, que ha advocat per enfocar l'oferta cap a un turisme més sostenible.

CATALUNYA, SEGONA EN RESERVES

Sarrate ha explicat que Catalunya ha estat la segona comunitat autònoma que ha rebut més demanda, per darrere d'Andalusia, i ha assenyalat que el sector a tot Espanya està optimista pel creixement "sostingut" del sector des del 2014.

"És una bona notícia perquè assegura a les empreses i les agències de viatges, i generen noves ofertes de treball. Per tant, és una bona notícia per a aquest país i per a l'economia", ha valorat, i ha afegit que això també dibuixa bones perspectives per al 2019, que preveu positiu malgrat els reptes que hauran d'afrontar.

En aquest sentit, el president d'Acave ha explicat que aquests anys les agències s'han anat especialitzant i ha sostingut que estan preparades per assessorar digitalment els clients: "Ens hem adaptat a la tecnologia perquè sense ella no existiríem".

No obstant això, ha assegurat que després de la crisi els clients utilitzen més el contacte personalitzat: "Un 81% utilitza l'agència física i d'un 9% a el 11% utilitza Internet per fer les reserves".

A Espanya existeixen actualment 4.500 agències de viatges, un 59% menys que abans de la crisi, --de les quals, més de la meitat es concentren a Madrid, Catalunya i Andalusia--, i gestionen un total de 32,6 milions de viatges a l'any, en la seva gran majoria vacacionals (28 milions), amb un taxa de penetració del 38% del total de viatges turístics.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés