Publicat 20/2/2020 11:48:12 +01:00CET

Acaba la reunió entre Torra i Aragonès per abordar la taula de diàleg

El vicepresident i conseller d'Economia del Govern, Pere Aragonès, surt de la Generalitat amb cotxe després de reunir-se amb el president Quim Torra, 20 de febrer del 2020.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

La reunió que han celebrat aquest dijous al matí al Palau de la Generalitat el president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, per abordar la primera trobada de la taula de diàleg entre governs s'ha acabat.

Aragonès ha sortit a les 10.58 hores amb el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, del Palau de la Generalitat amb cotxe i sense fer declaracions als mitjans, i minuts després la diputada de JxCat Elsa Artadi ha abandonat la seu del Govern.

La trobada entre els líders de l'executiu català ha acabat després que La Moncloa hagi anunciat que la primera reunió de la taula de diàleg se celebrarà el dimecres 26 de febrer.

La reunió entre Torra i Aragonès s'havia agendat prèviament a l'oferta del president del Govern central, Pedro Sánchez, de dijous, que plantejava obrir la negociació entre governs dilluns vinent.

Abans de la trobada, Torra havia enviat una carta a Sánchez per rebutjar l'oferta, per plantejar-li cinc dates a triar amb un apartat titulat 'Condicionis favorables per a la negociació', que a més d'un calendari de treball, conté un sistema de validació, una proposta de mediació internacional i reconèixer totes les parts del conflicte "inclosos la presó i l'exili", és a dir, incloure-hi l'expresident Carles Puigdemont.

Els republicans pretenien que la reunió se celebrés al febrer --havien pactat amb el PSOE celebrar-la 15 dies després de la constitució del Govern d'Espanya i els urgia convocar-la--, mentre que la portaveu del Govern, Meritxell Budó (JxCat), havia subratllat que, en la trobada que van celebrar Sánchez i Torra, el president català no va contreure cap compromís en aquest sentit.

Finalment, la reunió se celebrarà al febrer tal com pretenien el Govern central i ERC, però no el dia que havia proposat Sánchez perquè Torra no podia "per raons de caràcter personal i privat" de la seva agenda.