Publicat 9/11/2019 23:01:43 +01:00CET

Acaba a Barcelona l'acte festiu de Tsunami Democràtic 7 hores després

Centenars de persones omplen de forma festiva la Gran Via de Barcelona entre Balmes i plaça Universitat en l'acte del Tsunami Democràtic per la jornada de reflexió del 10N.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 nov. (EUROPA PRESS) -

L'acte 'Fem-los reflexionar', que Tsunami Democràtic ha organitzat aquest dissabte a Barcelona amb 7.000 assistents segons xifres de la Guàrdia Urbana, ha acabat a les 22.45 després de 7 hores d'actuacions musicals, recitals i discursos d'activistes, advocats i expolítics contra la sentència de l'1-O i a favor de l'autodeterminació.

Un dels últims a intervenir ha estat l'exlíder de la CUP David Fernàndez, que ha demanat la llibertat per als polítics condemnats per l'1-O i ha recordat la consulta sobiranista del 9N, de la qual aquest dissabte es compleixen cinc anys.

Abans de l'última actuació, una representant de l'acampada a la plaça Universitat des de fa 11 dies ha demanat a les 3.000 persones que s'han quedat fins al final de l'acte de Tsunami la seva col·laboració per assegurar l'acampada i evitar un desallotjament, i ha fet una crida als CDR perquè "intentin no apropar-se a l'acampada per no crear més disturbis", en al·lusió a la manifestació dels CDR la tarda-nit.

En l'acampada de la plaça Universitat, a pocs metres de l'escenari de l'acte de Tsunami Democràtic, segueixen instal·lades sobre les 23.00 unes 100 tendes de campanya, els ocupants de les quals continuen organitzats per mantenir activa la protesta.

Passades les 22.00, Tsunami Democràtic ha fet una crida via Telegram als assistents a aquest acte perquè, després de l'última actuació musical --la d'Els Catarres--, es quedessin i ajudessin a recollir l'escenari i els altaveus.