Publicat 1/2/2019 22:21:14 +01:00CET

Absolt un agent que va colpejar en la cama a una dona l'1-O a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona)

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat de Primera Instncia i Instrucció 7 de Martorell (Barcelona) ha absolt un gurdia civil que l'1-O va donar un cop de porra a la cama a una dona que estava en un collegi de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) que acollia un punt de votació del referndum.

En una sentncia recollida per Europa Press, el jutge aplica a l'agent l'eximent de culpa per obrar en compliment d'un deure o en l'exercici legítim d'un dret, ofici o crrec.

El jutge veu provat que l'agent va colpejar a la dona i li va causar un hematoma quan aquesta "es va dirigir sola amb les mans a dalt" a la porta del centre, on els antidisturbis havien obert entre els votants un passadís per al pas de la policia judicial per requisar material del referndum --en compliment de l'acte del 27 de setembre de 2017 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)--.

Per indica que el gurdia civil havia advertit a la dona i que li va donar "un únic cop, amb la intenció d'allunyar a la denunciant de la porta, sense que hi hagués hagut cap altre cop que pogués portar a pensar en l'existncia d'un nim d'acarnissament".

A més, assenyala que el cop de porra no va ser desproporcionat sent a la zona menys lesiva possible --la cuixa-- i tenint en compte que ella "sabia que no podia apropar-se a la porta i, malgrat aix, ho va fer".

Afegeix que "si bé és veritat que ho va fer amb les mans en alt, aquesta havia estat precisament l'actitud de les persones que taponaban la porta per impedir que els agents a la seva arribada entressin en el collegi, de manera que la conducta de S.B.P. podia provocar que més persones la seguissin".

Així, i d'acord amb el criteri expressat per Fiscalia i Advocacia de l'Estat en el judici del 25 de gener, el jutge absol el gurdia civil del delicte lleu de lesions pel qual la dona li va denunciar.