Absolt un agent que va colpejar en la cama a una dona l'1-O a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona)

Actualitzat 1/2/2019 22:21:14 CET

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 7 de Martorell (Barcelona) ha absolt un guàrdia civil que l'1-O va donar un cop de porra a la cama a una dona que estava en un col·legi de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) que acollia un punt de votació del referèndum.

En una sentència recollida per Europa Press, el jutge aplica a l'agent l'eximent de culpa per obrar en compliment d'un deure o en l'exercici legítim d'un dret, ofici o càrrec.

El jutge veu provat que l'agent va colpejar a la dona i li va causar un hematoma quan aquesta "es va dirigir sola amb les mans a dalt" a la porta del centre, on els antidisturbis havien obert entre els votants un passadís per al pas de la policia judicial per requisar material del referèndum --en compliment de l'acte del 27 de setembre de 2017 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)--.

Però indica que el guàrdia civil havia advertit a la dona i que li va donar "un únic cop, amb la intenció d'allunyar a la denunciant de la porta, sense que hi hagués hagut cap altre cop que pogués portar a pensar en l'existència d'un ànim d'acarnissament".

A més, assenyala que el cop de porra no va ser desproporcionat sent a la zona menys lesiva possible --la cuixa-- i tenint en compte que ella "sabia que no podia apropar-se a la porta i, malgrat això, ho va fer".

Afegeix que "si bé és veritat que ho va fer amb les mans en alt, aquesta havia estat precisament l'actitud de les persones que taponaban la porta per impedir que els agents a la seva arribada entressin en el col·legi, de manera que la conducta de S.B.P. podia provocar que més persones la seguissin".

Així, i d'acord amb el criteri expressat per Fiscalia i Advocacia de l'Estat en el judici del 25 de gener, el jutge absol el guàrdia civil del delicte lleu de lesions pel qual la dona li va denunciar.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista