Publicat 12/2/2019 11:06:40 +01:00CET

Abascal:"Que Torra sigui entre el públic i no al banc dels acusats mostra que el cop segueix viu"

Inici del judici del procés al Tribunal Suprem
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat aquest dimarts quan ha arribat al Tribunal Suprem on el seu partit exerceix d'acusació popular contra els líders independentistes que seran jutjats des d'aquest dimarts pel procés que el fet "que el president de la Generalitat de Catalunya sigui entre el públic i no al banc dels acusats" en el judici "és una demostració que el cop segueix viu".

Acompanyat pel secretari general del partit i advocat de l'acusació popular en aquest judici Javier Ortega Smith i el sotssecretari d'Assumptes Internacionals Iván Espinosa, Abascal, que no seguir el judici des de la sala, ha estat rebut amb una gran expectació meditica.

En una breu declaració sense preguntes, ha afirmat que "a Espanya han fallat els polítics i han funcionat els tribunals, els fiscals i la Corona" perqu en la seva opinió, s'ha arribat en aquesta situació per la "inacció sistemtica dels diferents governs d'Espanya".

En aquest context, ha assenyalat "molt especialment" la "inacció del govern de Mariano Rajoy", que segons ha dit, "no va ser capa de sufocar el cop d'estat" davant la qual cosa Vox "es va veure en l'obligació d'acudir als tribunals".

"Avui ens veiem en l'obligació tots els espanyols de protegir el nostre Tribunal Suprem de qualsevol tipus de pressió d'institucions governades pels colpistes i qualsevol pressió governamental i per descomptat internacional. Seguirem exigint un judici just amb totes les garanties sense impunitat i sense indults", ha afegit.

Ortega Smith, per la seva banda, ha incidit que la de Vox és "l'acusació del poble espanyol". "Avui és un dia histric per a Espanya i per a la Justícia després de dos anys de dura instrucció", ha destacat.

Després d'agrair a "jutges, fiscals, forces i cossos de seguretat de l'Estat i tants espanyols que han confiat en l'acció de la Justícia" ha assegurat que Vox no "permetr que es faci la més mínima politització d'aquest procediment".