Publicat 29/5/2020 18:35:14 +02:00CET

Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El president de Vox, Santiago Abascal, ha recorregut aquest divendres a una fotografia de l'atemptat perpetrat per ETA contra la caserna de Vic (Barcelona), en el qual van morir deu persones, per criticar el vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, a qui considera "un perill per a Espanya i per a la llibertat".

Coincidint amb el 29 aniversari de l'atemptat, Abascal ha publicat en el seu compte de Twitter una fotografia en la qual es pot veure a un guàrdia civil amb una nena ensangonada en braços fugint del lloc de l'atac.

"Avui es compleixen 29 anys de l'atemptat contra la casa caserna de Vic. ETA va assassinar deu persones, cinc nens. 200 kg d'explosiu", ha remarcat Abascal.

A continuació, apunta que "anys després l'ara vicepresident va lloar la 'perspicàcia' de la banda terrorista ETA". "Iglesias és un perill per a Espanya i per a la Llibertat", arremet.

Abascal fa referència a unes paraules pronunciades per Iglesias en una 'herriko taverna' assenyalant que "l'esquerra basca i ETA" van ser els qui es van donar compte que la Constitució "manté poders que van permetre que certes elits econòmiques i polítiques es mantinguessin en els principals mecanismes de poder de l'Estat espanyol".