Publicat 16/10/2019 12:07:31 +02:00CET

Abascal sol·licita al Congrés la declaració de l'estat d'excepció a Catalunya

(E-D) El president de VOX, Santiago Abascal i el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, en roda de premsa després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, Madrid (Espanya), 14 d'octubre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Vox, Santiago Abascal, ha sol·licitat al Congrés la declaració de l'estat d'excepció després dels incidents que han tingut lloc a Catalunya arran de conèixer-se la sentència del procés.

En concret, ha registrat un escrit en el qual demana a la Mesa de la cambra que convoqui la Diputació Permanent amb la finalitat que aquest òrgan, l'únic que continua actiu després de la dissolució de les Corts, insti el Govern central a "engegar immediatament els tràmits per procedir a declarar l'estat d'excepció previst en l'article 116 de la Constitució espanyola".

"Avui l'única resposta del nostre estat de dret per restablir la pacífica i normal convivència i regularitat dels serveis públics essencials a Catalunya, i garantir la seguretat, la integritat i la vida de les persones, és la declaració d'estat d'excepció", sosté.