Abascal, sobre la reunió Sánchez-Torra: "És la reunió d'un president il·legítim amb un d'il·legal"

Publicat 6/2/2020 11:09:18CET
El president de Vox, Santiago Abascal, en la manifestació d'agricultors a Madrid
VOX

Insisteix en la il·legalització dels partits secessionistes, inclòs el PNB, i recorda que els ciutadans també votaven Hitler

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de Vox, Santiago Abascal, ha definit aquest dijous la trobada entre el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, com una reunió entre "un president il·legítim i un president il·legal". I ha defensat que la resposta al desafiament independentista hauria de ser il·legalitzar tots els partits secessionistes, inclòs el PNB, si no renuncia a aquest objectiu.

Abascal creu que Sánchez no hauria de mantenir cap trobada amb Torra, un president que, segons ell, només continua com a president de la Generalitat per "la feblesa" del Govern central. "No entenem que, de manera il·legal, continuï en el càrrec", ha reconegut.

Per la seva banda, ha insistit que Sánchez és cap de l'executiu espanyol de manera "il·legítima", perquè "va mentir els espanyols" amb l'objectiu d'arribar al palau de La Moncloa. "Una altra cosa és que sigui il·legal, però és il·legítim", ha sostingut.

Davant d'això, creu que la resposta de l'executiu central hauria de ser aplicar la llei i il·legalitzar els partits secessionistes, com ja va reclamar Vox amb una iniciativa al Congrés dels Diputats. Segons ha explicat, el fonament de la Constitució és la unitat nacional i, per tant, no s'ha de permetre que cap partit ataqui aquest fonament constitucional.

TAMBÉ ES VOTAVA HITLER

A més a més, Abascal ha dit que no ha de tenir-se en compte el suport que obtenen aquests partits a les urnes. "Els ciutadans també votaven Hitler a Alemanya", ha apuntat, i ha inclòs el PNB en aquesta il·legalització si no renuncia al seu discurs secessionista.

Si no s'adopten aquestes mesures, creu que el resultat serà la "ruptura de la unitat nacional" a Espanya, perquè l'estat descentralitzat ha servit durant els últims 40 anys per "envalentir encara més" els separatistes.

Segons ha explicat, es pot aspirar a reformar la Constitució, però a través de les vies legals. Ha posat d'exemple el cas de Vox, que vol reformar alguns punts de la Carta Magna, però "respectant-ne els procediments". "És la mateixa diferència entre qui vol comprar un cotxe i qui vol robar-lo", ha explicat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  S'esfondra parcialment una casa a Sant Pere de Riudebitlles sense causar ferits

 2. 2

  Unes 200 persones demanen "trens dignes" per a les Terres de l'Ebre a l'estació de l'Aldea

 3. 3

  La justícia belga rebutja anul·lar l'euroordre de Puigdemont i Comín

 4. 4

  Buch destaca que Puigcerdà (Girona) "és un municipi segur" en la seva visita a la Cerdanya

 5. 5

  El 87% de comercials catalans col·legiats té més de 10 anys d'experiència, segons un estudi