Publicat 5/11/2019 10:05:17 +01:00CET

Abascal promet il·legalitzar els partits separatistes i combatre la immigració il·legal

Santiago Abascal fa declaracions després del debat electoral.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

El líder de Vox i candidat a la Presidència del Govern espanyol, Santiago Abascal, ha promès en el debat electoral d'aquest dilluns il·legalitzar els partits independentistes, fer una rebaixa d'impostos "històrica", recuperar competències autonòmiques per al Govern central i combatre la immigració il·legal i la "dictadura progre".

"Aquesta nit han tingut l'oportunitat d'escoltar sense manipulacions les propostes de Vox. Ara ja poden jutjar per vostès mateixos", ha dit en el minut d'or que ha tingut per tancar el debat, igual que els altres quatre aspirants a La Moncloa.

Abascal ha resumit les principals propostes del seu partit per a les eleccions generals del 10 de novembre, i ha esmentat en primer lloc "defensar la unitat i la sobirania d'Espanya, il·legalitzar els partits separatistes i restaurar l'ordre constitucional".

A continuació, s'ha compromès a "reduir al màxim la despesa política i dur a terme una rebaixa històrica d'impostos". I també a "combatre la immigració il·legal" que "omple de delinqüència els nostres carrers i que discrimina i perjudica els espanyols més modests", ha assegurat.

Així mateix, el president de Vox ha apostat per "transformar l'Estat de les autonomies" i atribuir així a l'Executiu central les competències d'educació, sanitat, justícia i interior amb la finalitat de "retornar la igualtat als espanyols" i poder pagar les pensions.

Finalment, Abascal s'ha proposat "defensar la llibertat davant la dictadura progre que divideix els espanyols, que pretén que les dones s'enfrontin contra els homes i que vol que els nets hagin de condemnar els seus avis".

VOCACIÓ DE SER UN PARTIT MAJORITARI

En comentar la seva participació en el debat d'aquest dimarts, el líder de Vox s'ha mostrat satisfet perquè s'ha sentit "còmode" i creu que ha aconseguit que els espanyols coneguin millor la seva formació, que, segons ha assenyalat, té "la vocació de ser un partit majoritari".

"Una alternativa patriòtica" que, al seu parer, està cridant espanyols molt diferents", tant de dretes, com d'esquerres i d'altres que no s'identifiquen amb aquestes etiquetes però que estan preocupats per "l'emergència nacional a Catalunya i l'emergència social" de "molts espanyols que ho estan passant malament".