Publicat 12/4/2019 10:20:29 +02:00CET

Abascal augura un "canvi històric" a Espanya després de les eleccions, amb Vox com a "única alternativa" al PSOE

Santiago Abascal y Rocío Monasterio participan en el arranque de campaña de Vox
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat de Vox en les eleccions generals, Santiago Abascal, ha vaticinat que el dia 28 es produir un "canvi histric" per a Espanya en uns comicis en els quals ha defensat que la seva formació és "l'única alternativa" al Govern "illegítim" del PSOE liderat per Pedro Sánchez.

En l'inici oficial de campanya, els líders de Vox han triat l'esttua de Blas de Lezo situada a la plaa de Colón de Madrid per arengar el gairebé miler de seguidors que hi havia congregats. All, Abascal ha compartit protagonisme amb Javier Ortega Smith i Iván Espinosa de los Monteros --números dos i tres de la seva llista a La Moncloa-- i amb la líder de Vox a Madrid, Rocío Monasterio.

"No us demanaré el vot perqu és molt ordinari", ha dit Abascal als seus fidels, que l'han rebut amb crits de 'president, president' i 'visca Espanya'. No obstant aix, el líder de Vox sí que ha reclamat una mplia mobilització per seguir "aixecant la bandera d'Espanya i de la llibertat" per tot el territori.

Segons ha defensat, Vox és l'únic partit que pot plantar cara a l'Executiu de Pedro Sánchez, que es manté de manera "illegítima" en el poder grcies a pactes amb "separatistes, populistes i amics de terroristes". Aquest paper ja han demostrat que no poden jugar-lo, al seu parer, ni el PP ni Cs.