Publicat 26/02/2019 10:37CET

Abanca renuncia a presentar una OPA sobre Liberbank

Oficina d'Abanca (recurs)
ABANCA - Archivo

Liberbank cau un 12% en Borsa i Unicaja perd més d'un 3%

MADRID, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

Abanca ha renunciat a formular una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'accions sobre Liberbank, que segueix treballant, per la seva banda, en l'operació de fusió per absorbir Unicaja.

"Abanca i el seu accionista de control han decidit renunciar al seu inters de promoure la possible operació corporativa entre Abanca i Liberbank i, en conseqüncia, de no formular una OPA sobre Liberbank", ha comunicat Abanca aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'entitat presidida per Juan Carlos Escotet ha pres aquesta decisió després que la CNMV li donés aquest dilluns un termini "improrrogable" de deu dies hbils perqu manifestés la seva decisió o no de formular una OPA sobre Liberbank, incloent únicament condicions admissibles de conformitat amb el reial decret d'Opes.

En aquest sentit, Abanca ha explicat que, tenint en compte aquest termini, no li resulta possible fer una revisió confirmatria ('due diligence') de determinats aspectes relatius a Liberbank i el seu grup, ni per tant, com s'indicava en la carta remesa al consell de Liberbank, prendre una decisió definitiva sobre la possible formulació d'una OPA.

"La pretensió d'Abanca i el seu accionista de control de fer una revisió confirmatria ('due diligence') amb cáracter previ a la presa de qualsevol decisió definitiva resulta totalment legítima i constitueix una prctica habitual en operacions corporatives que afecten societats cotitzades, incloent Opes", ha explicat l'entitat.

Així mateix, Abanca renuncia a l'OPA sobre Liberbank en considerar que segueix treballant en l'operació corporativa per a una possible fusió per absorció amb Unicaja.

En tot cas, Abanca i el seu accionista de control han deixat clar que en tot el procés relatiu a la possible operació corporativa amb Liberbank, en el qual reconeixen haver estat treballant des de fa mesos, la seva actuació en tot moment s'ha desenvolupat amb un "estricte compliment" de la normativa aplicable i "guiada per la bona fe, extremant les mesures tendents a la salvaguarda de la confidencialitat durant la fase preparatria de l'operació".

"Només arran de les indesitjades filtracions, totalment alienes a Abanca i al seu accionista de control, i les notícies de diversos mitjans de comunicació del passat 22 de febrer i obeint a l'exigncia real i a requeriment de la CNMV, es va procedir a publicar el primer fet rellevant i a partir d'aquell moment, a tractar amb la transparncia que correspon a les successives actuacions", ha assenyalat l'entitat.

Després de conixer-se la renúncia d'Abanca a presentar l'OPA sobre Liberbank, les accions de l'entitat amb origen asturi, que han trigat uns minuts a marcar el seu primer preu, han caigut més d'un 12% a les 9.18 hores, fins que s'han intercanviat a un preu de 0,41 euros, mentre que Unicaja ha caigut un 3,2%, fins als 0,98 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés