Abanca renuncia a presentar una OPA sobre Liberbank

Oficina d'Abanca (recurs)
ABANCA - Archivo
Publicat 26/2/2019 10:37:04CET

Liberbank cau un 12% en Borsa i Unicaja perd més d'un 3%

MADRID, 26 Febr. (EUROPA PRESS) -

Abanca ha renunciat a formular una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'accions sobre Liberbank, que segueix treballant, per la seva banda, en l'operació de fusió per absorbir Unicaja.

"Abanca i el seu accionista de control han decidit renunciar al seu interès de promoure la possible operació corporativa entre Abanca i Liberbank i, en conseqüència, de no formular una OPA sobre Liberbank", ha comunicat Abanca aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'entitat presidida per Juan Carlos Escotet ha pres aquesta decisió després que la CNMV li donés aquest dilluns un termini "improrrogable" de deu dies hàbils perquè manifestés la seva decisió o no de formular una OPA sobre Liberbank, incloent únicament condicions admissibles de conformitat amb el reial decret d'Opes.

En aquest sentit, Abanca ha explicat que, tenint en compte aquest termini, no li resulta possible fer una revisió confirmatòria ('due diligence') de determinats aspectes relatius a Liberbank i el seu grup, ni per tant, com s'indicava en la carta remesa al consell de Liberbank, prendre una decisió definitiva sobre la possible formulació d'una OPA.

"La pretensió d'Abanca i el seu accionista de control de fer una revisió confirmatòria ('due diligence') amb cáracter previ a la presa de qualsevol decisió definitiva resulta totalment legítima i constitueix una pràctica habitual en operacions corporatives que afecten societats cotitzades, incloent Opes", ha explicat l'entitat.

Així mateix, Abanca renuncia a l'OPA sobre Liberbank en considerar que segueix treballant en l'operació corporativa per a una possible fusió per absorció amb Unicaja.

En tot cas, Abanca i el seu accionista de control han deixat clar que en tot el procés relatiu a la possible operació corporativa amb Liberbank, en el qual reconeixen haver estat treballant des de fa mesos, la seva actuació en tot moment s'ha desenvolupat amb un "estricte compliment" de la normativa aplicable i "guiada per la bona fe, extremant les mesures tendents a la salvaguarda de la confidencialitat durant la fase preparatòria de l'operació".

"Només arran de les indesitjades filtracions, totalment alienes a Abanca i al seu accionista de control, i les notícies de diversos mitjans de comunicació del passat 22 de febrer i obeint a l'exigència real i a requeriment de la CNMV, es va procedir a publicar el primer fet rellevant i a partir d'aquell moment, a tractar amb la transparència que correspon a les successives actuacions", ha assenyalat l'entitat.

Després de conèixer-se la renúncia d'Abanca a presentar l'OPA sobre Liberbank, les accions de l'entitat amb origen asturià, que han trigat uns minuts a marcar el seu primer preu, han caigut més d'un 12% a les 9.18 hores, fins que s'han intercanviat a un preu de 0,41 euros, mentre que Unicaja ha caigut un 3,2%, fins als 0,98 euros.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.